Συρία: Παραλογισμός Ερντογάν, θα πλήξει Ρώσο ή Αμερικάνο!

Ο Ερντογάν είναι τελικά απλώς ένας υπερφίαλος και επικίνδυνος για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια ηγέτης. Αντί να πει «πετύχαμε τον στόχο μας στην Αλ Μπαμπ», μετά την ξεφτίλα τόσων μηνών για να καταλάβουν οι δυνάμεις του μια μικρή πόλη, την οποία μάλιστα σφυροκοπούσαν Ρώσοι και Αμερικανοί από αέρος, υπόσχεται τώρα ότι θα καταλάβει την Μπαμπίζ!

Πρόκειται για μια πόλη την οποία ελέγχουν οι Κούρδοι, τους οποίους υποστηρίζουν οι Αμερικανοί, ενώ και οι Ρώσοι δεν θέλουν να «τα σπάσουν» μαζί τους. Θέλει να καταλάβει όμως και την «πρωτεύουσα» του χαλιφάτου, τη Ράκκα, κάτι το οποίο… παρουσιάζει συγκεκριμένες δυσκολίες!

Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πολεμήσει και με τους Κούρδους και τον Συριακό Στρατό που προελαύνει νοτίως της Αλ Μπαμπ και θα του κλείσει το δρόμο προς τη Ράκκα. Οι τελευταίες πληροφορίες που έρχονται από το «μέτωπο», αναφέρουν ότι οι Κούρδοι είναι στις πύλες της Ράκκα, ο δε Άσαντ κόβει τον δρόμο στους Τούρκους.

Τι θα κάνει ο «σουλτάνος»; Πόλεμο στους Αμερικανούς (Κούρδοι) ή στους Ρώσους (Άσαντ); Η μόνη λογική δικαιολογία για τον καταφανή παραλογισμό, είναι ότι προσπαθεί να φανατίσει το τουρκικό κοινό μέχρι τον Απρίλιο, για να κερδίσει το δημοψήφισμα. Γιατί διαφορετικά, αν προσπαθήσει αυτό που λέει, πάει σε σφαγή. Τώρα θα φανεί αν είναι απλώς αυτοκαταστροφικός βλαξ, ή αδίστακτος χειραγωγός τουρκικών μαζών…

defence-point.gr