Αιγύπτιος Φιλόσοφος: «Ο Θεός έστειλε τον Τραμπ να μας σώσει από το Ισλαμικό Κράτος»

Ο Αιγύπτιος πανεπιστημιακός και διανοούμενος Μουράντ Γουάχμπα, καλεσμένος στην αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, δήλωσε ότι ο θεός έστειλε τον Ντόναλντ Τραμπ για να σώσει την ανθρωπότητα από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).Ο Αιγύπτιος διανοητής, που θεωρείται φιλόσοφος, μίλησε για «θεϊκή παρέμβαση» που έδωσε τη νίκη στον Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον.

«Δίχως υπερβολή, εάν ερχόταν η Κλίντον στην εξουσία θα βυθιζόμασταν σε μια πολιτισμική καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

«Για αυτό ο [Αιγύπτιος Πρόεδρος] Αλ Σίσι είναι ενθουσιασμένος με τον Τραμπ επειδή έσωσε τον πολιτισμό», πρόσθεσε.

Ο Μουράντ Γουάχμπα πρόσθεσε ότι ο θεός έστειλε και τον Σίσι για να βάλει ένα τέλος στην εξουσία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, η οποία σχεδίαζε να εγκαθιδρύσει ένα ισλαμικό χαλιφάτο στην Αίγυπτο παρόμοιο με εκείνο του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ.

Για την άνοδο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας κατηγόρησε τον Μπάρακ Ομπάμα, που σύμφωνα με τον Γουάχμπα είχε δώσει μυστικές οδηγίες σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους όταν είχε επισκεφθεί την Αίγυπτο το 2009.

Ο Ντόναλντ Τραμπ εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας των ΗΠΑ την υποστήριξή του στον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι. Ήταν ο δεύτερος ηγέτης που μίλησε τηλεφωνικά μαζί του και του υποσχέθηκε στρατιωτική υποστήριξη από τις ΗΠΑ.

Η Αίγυπτος είναι σύμμαχος της Ελλάδας και ο Άμπντελ Φάταχ Αλ Σίσι έχει κατηγορήσει πολλές φορές το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βρίσκεται πίσω από την τζιχαντιστική τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή.

tribune.gr