«Χιονοπόλεμο» αρχίζουν τώρα οι τζιχαντιστές

Οι γαλλικές Αρχές φοβούνται τρομοκρατικές επιθέσεις σε χειμερινούς προορισμούς για να «θάψουν» στον πάγο χιλιάδες τουρίστες

Από τη
Θεανώ Καρούτα

Να θάψουν τους τουρίστες κάτω από το χιόνι θα επιδιώξουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τις Αρχές της Γαλλίας, που φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα σε χειμερινούς τουριστικούς προορισμούς! Αξιωματούχος που μίλησε στην εφημερίδα «Daily Star» δήλωσε πως οι τζιχαντιστές ενδεχομένως να επιχειρήσουν χτυπήματα σε δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα των Αλπεων προκειμένου να θάψουν κάτω από το χιόνι τους χιλιάδες τουρίστες που τα επισκέπτονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία έχει θέσει σε εφαρμογή την επιχείρηση «Sentinel», ενισχύοντας τους ελέγχους σε αεροδρόμια που δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών αλλά και σε μπαρ και εστιατόρια που βρίσκονται σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς υπό τον φόβο της επίθεσης σε κάποια από τις γαλλικές χιονοδρομικές πίστες.

Στην περίπτωση αυτή τα θύματα θα πολλαπλασιάζονταν, καθώς μια έκρηξη θα προκαλούσε χιονοστιβάδες και κατολισθήσεις στις πλαγιές, που θα γίνονταν η αιτία να χαθούν ακόμα περισσότερες ζωές. Η κρισιμότερη περίοδος, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι αυτή που διανύουμε, καθώς τα γαλλικά χιονοδρομικά κέντρα δέχονται τον Φεβρουάριο εκατομμύρια επισκέπτες και η σεζόν βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.

Δυνάμεις ασφαλείας

«Η αστυνομική παρουσία είναι έντονη σε όλη τη Γαλλία, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας ενισχύονται στα μέρη όπου συγκεντρώνονται τουρίστες από όλο τον κόσμο» εξήγησε ο Γουίλ Γκιντς, ειδικός σε θέματα διεθνούς ασφάλειας. Προς στιγμήν, πάντως, το αεροδρόμιο Chambery που εξυπηρετεί τα μεγαλύτερα χιονοδρομικά των Αλπεων έχει πλημμυρίσει με αξιωματικούς με πολυβόλα, ενώ τα σακίδια των σκιέρ ταξιδιωτών ερευνώνται εξονυχιστικά για όπλα και εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αξιωματούχο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, περίπου 2.000 τζιχαντιστές εξακολουθούν να βρίσκονται στη δυτική Μοσούλη προκειμένου να πολεμήσουν τις ιρακινές δυνάμεις που επιχειρούν να ανακαταλάβουν το τελευταίο προπύργιο του Ι.Κ., ενώ νέες καταγγελίες από το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως οι τζιχαντιστές ασκούν σεξουαλική βία και εναντίον σουνιτισσών γυναικών στο Ιράκ.

dimokratianews.gr