Σκούρα τα πράγματα για τον Ράμα...να δείτε που θα ξαναθυμηθεί την Ακρόπολη

Την αποχή του από τις εργασίες του Κοινοβουλίου ανακοίνωσε το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα της Αλβανίας, την ώρα που οι διαδηλώσεις με αίτημα την παραίτηση του Έντι Ράμα συνεχίζονται αμείωτες.Οι αντιπολιτευόμενοι βουλευτές γνωστοποίησαν ότι δεν θα λάβουν μέρος στις κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις μέχρι να παραιτηθεί η κυβέρνηση του Έντι Ράμα και να σχηματιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε βουλευτικές εκλογές στις 18 Ιουνίου.

Στο μεταξύ οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένουν από χθες Κυριακή, στη λεωφόρο μπροστά από το πρωθυπουργικό μέγαρο, μαζί με βουλευτές και ανώτερα στελέχη της δεξιάς.

Η αντιπολίτευση εκφράζει φόβους ότι «με το παράνομο χρήμα του εμπορίου ναρκωτικών το οποίο ελέγχουν άνθρωποι της κυβέρνησης, θα αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα».

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βασικό αίτημα της αντιπολίτευσης την εξασφάλιση διεξαγωγής ελεύθερων και δημοκρατικών εκλογών, με προϋπόθεση την παραίτηση του Ράμα.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τους σοσιαλιστές για κακή διακυβέρνηση, για τη φτώχεια και τη διαφθορά στη χώρα, αλλά και για το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει, όπως υποστηρίζει, την Αλβανία σε μια τεράστια φυτεία κάνναβης.

tribune.gr