Grexit και απειλή στο Αιγαίο οδηγούν στη “τέλεια καταιγίδα” και οι πολιτικοί “λιάζονται”

Όλα δείχνουν ότι μέσα στο 2017 είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στο επίκεντρο της “τέλειας καταιγίδας”. Ο πλανήτης όλος βρίσκεται σε μια πρωτοφανή αναταραχή, αλλά ας περιοριστούμε στα δικά μας:

•Όλα δείχνουν ότι ο κ.Σόϊμπλε και η Γερμανία έχουν στις πρώτες επιλογές του το Grexit.

•Ακόμη κι αυτό να μην συμβεί ,υπάρχουν πολλά άλλα που κάνουν την προοπτική διάλυσης της έτσι κι αλλιώς νεκρής ΕΕ πολύ πιθανή. Οι εκλογές της Γαλλίας την άνοιξη θα κρίνουν πολλά αν όχι τα πάντα. Όσοι εφησυχάζουν θεωρώντας την εκλογή Φιγιόν σίγουρη ας θυμηθούν τι έπαθαν με την εκλογή Τράμπ. Οι αποκαλύψεις για της αργομισθία της κυρίας Φιγιόν είναι μάλλον μόνο η αρχή και νομίζουμε ότι η πιθανότητα εκλογής Λεπέν δεν μπορεί να αποκλειστεί. Στη Γαλλία πρέπει να προσθέσουμε και την Ιταλία, όπου κι εκεί η συζήτηση για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη όλο και φουντώνει.

•Η κατάσταση στο Αιγαίο είναι έκρυθμη με μια Τουρκία η οποία είναι τελείως απρόβλεπτη. Απρόβλεπτοι είναι και όλοι οι “μεγάλοι παίκτες” για το πως θα συμπεριφερθούν στην περιοχή. Οι ΗΠΑ του Τράμπ θα “στηρίξουν” την Τουρκία; Η Βρετανία το έκανε ήδη. Η Μέρκελ που κυνηγά και το τελευταίο…ψηφαλάκι ακόμη και των Τούρκων της Γερμανίας κι έχει μεγάλες “μπίζνες” στη Τουρκία μάλλον δεν θέλει να “κακοκαρδίσει” τον Ερντογάν. Η Ρωσία του Πούτιν αυτή τη περίοδο έχει βρει στη Τουρκία το “εργαλείο” που χρειάζεται. Με λίγα λόγια παρά τις εκτιμήσεις και τις διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε στήριξη από συμμάχους όπως οι ΗΠΑ, η πραγματικότητα μπορεί να ΄ναι πολύ διαφορετική και δυσάρεστη.

•Ας προσθέσουμε σ΄ όλα αυτά και την “αρρωστημένη” κατάσταση που συντηρούν πλέον οι Αλβανοί στα βόρεια σύνορά μας.

Η απελπισία δεν προέρχεται απ΄ αυτές τις διαπιστώσεις. Η απελπισία προκύπτει από το εσωτερικό της χώρας, όπου τα κόμματα δείχνουν να μην έχουν πάρει …μυρουδιά για το τι συμβαίνει και τι μπορεί να μας προκύψει. Η κυβέρνηση προσπαθεί να διαχειριστεί τη φθορά της, η ΝΔ έχει πλέον παραδοθεί ολοκληρωτικά σ΄ ένα αμόκ για το πως θα επιστρέψει στην κυβέρνηση χωρίς να μας λέει τι διαφορετικό σκέφτεται να κάνει  και τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να “πλασαριστούν” όσο το δυνατόν καλύτερα στο πολιτικό-κομματικό παιχνίδι, ελπίζοντας ότι κάτι θα κερδίσουν. Όλοι δείχνουν να αγωνιούν περισσότερο για το μέλλον …του ευρώ και λιγότερο για το πως θα σταθεί όρθια η χώρα. Όχι δεν είμαστε “δραχμολάγνοι”, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τη σοβαρή πλέον πιθανότητα,σύντομα να μην υπάρχει ευρώ! Τότε η χώρα που λέγεται Ελλάδα τι ακριβώς σκέφτεται να κάνει; Συγκέντρωση στο Παναθηναϊκό Στάδιο με το σύνθημα “μένουμε Ευρώπη”;

Είναι τόσο κακό να καθήσουν όλοι μαζί και να αποφασίσουν ποιο θα είναι αυτό το περίφημο plan bπου ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΩΡΕΣ έχουν; Εδώ γιατί αποτελεί ταμπού το να συζητάμε το ενδεχόμενο είτε να βρεθούμε εκτός ευρώ, είτε να μην υπάρχει πια ευρώ;

συνεχεια εδώ