Οργιάζουν οι Τούρκοι κατάσκοποι στη Γερμανία για να εκλεγεί σουλτάνος ο Ερντογάν

Η Γερμανία δεν επιθυμεί την κλιμάκωση της κόντρας με την Άγκυρα, αλλά επιλέγει πιο… υπόγειες αντιδράσεις στις προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων και του ίδιου του Ερντογάν, σχολιάζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Έθνος».Την Τετάρτη, λίγο μετά τη συνάντηση Γκάμπριελ – Τσαβούσογλου, η υπηρεσία αντικατασκοπίας BfV [Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV)] ανακοίνωσε ότι έχει καταγράψει σημαντική αύξηση των τουρκικών κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων στη Γερμανία, όπως επίσης και ότι οι διαιρέσεις που παρατηρούνται στην Τουρκία εν όψει του δημοψηφίσματος έχουν αντίκτυπο στην τουρκική κοινότητα της χώρας.

Στο μεταξύ άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα που αφήνουν να εννοηθεί ότι παρά τις σχετικές δηλώσεις Τσαβούσογλου, δεν είναι βέβαιον ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει προεκλογική εμφάνιση στη Γερμανία.

Η Άγκυρα θα πρέπει να ζητήσει την άδεια από το Βερολίνο, γιατί διαφορετικά η ομιλία Ερντογάν θα παραβιάσει την εθνική κυριαρχία της Γερμανίας.

Ναι μεν οι Τούρκοι πολιτικοί υποστηρίζουν ότι επισκέπτονται τη Γερμανία ως ιδιώτες, ωστόσο η προεκλογική καμπάνια για ένα δημοψήφισμα θεωρείται κομματική εκδήλωση.

tribune.gr