Το Ισλαμικό Κράτος έστειλε κορίτσι με εκρηκτικά να ανατιναχτεί σε σχολείο στην ανατολική Μοσούλη

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν το πρωί της Τρίτης ένα κορίτσι, που θεωρείται μέλος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), πριν πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε σχολείο θηλέων στην υπό κυβερνητικό έλεγχο συνοικία Γουάχντα στην ανατολική Μοσούλη.Όπως μετέδωσε το ρωσικό Sputnik, επικαλούμενο τοπική πηγή, το κορίτσι φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά και σκόπευε να ανατιναχτεί μέσα στο σχολείο σκοτώνοντας όσες περισσότερες μαθήτριες.

Ιρακινές αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι τα τελευταία δύο χρόνια πολλές γυναίκες, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, πραγματοποίησαν βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας σκοτώνοντας αμάχους, σε πολλές περιπτώσεις άλλες γυναίκες.

Η Μοσούλη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Ιούνιο του 2014.

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2017 ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι απελευθέρωσε πλήρως την ανατολική Μοσούλη.

Η Μοσούλη διασχίζεται από τον ποταμό Τίγρη που τη χωρίζει σε ανατολική και δυτική.

Τώρα οι ιρακινές δυνάμεις μάχονται για την απελευθέρωση και της δυτικής πλευράς της πόλης.

Το Ισλαμικό Κράτος από τη δυτική Μοσούλη στέλνει βομβιστές αυτοκτονίας στις ανατολικές συνοικίες, που διασχίζουν κολυμπώντας τον Ευφράτη, για να σκοτώσουν αμάχους.

Σε άλλες περιπτώσεις πετάνε τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια του εμπορίου φορτωμένα με εκρηκτικά για να «σκάσουν» σε κυβερνητικούς στόχους με θύματα τόσο στρατιωτικούς όσο και πολίτες.

Οι ιρακινές Αρχές υποψιάζονται ότι το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να διατηρεί μυστικούς πυρήνες οπαδών του στην ανατολική Μοσούλη, που πραγματοποιούν χτυπήματα στα μετόπισθεν, παρά τις συχνές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται για τον εντοπισμό και την εξολόθρευση των τζιχαντιστών.