Μια πανέμορφη χώρα


Σχεδόν αδιόρθωτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο web με αναφορές σε χώρα "Κρήτη". Απο σελίδες εταιρειών, ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, πανεπιστημίων εως και κυβερνητικές σελίδες παντού θα βρείτε - ανάλογα με την περίσταση - το λιγότερο μια χώρα Κρήτη να βρίσκεται ανάμεσα στις υπόλοιπες του πλανήτη. Θα αναφερθούμε σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτών.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης πληροφορεί τους αμερικανους businessmen οτι η κρήτη είναι και αυτή στις χώρες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ATA Carnet για να γλιτώσουν χρόνο απο τους εκτελωνισμούς

Εισαι στον Καναδά και θες να στείλεις ένα γράμμα στην Κρήτη ; Μάλλον θα μπερδευτείς με τις διαδικασίες αφού δε θα ξέρεις σε ποια χώρα να το στείλεις.

Κρητομανία έπιασε και το United States Department of the Treasury.

Αίσθηση προκαλει η γραπτή δήλωση του Parliamentary Under Secretary of State της βρετανικής βουλής κυριου Caplin, οτι στο διάστημα 1 Απριλίου 2002 και 31 Μαρτίου 2003 σύμβουλοι του υπουργείου αμύνης ταξίδεψαν σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Κρήτη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ήρθαν :( Οπως μας πληροφορεί μάλιστα το ταξίδι στοίχησε 1,398 λίρες.

Η Nasa περιμένει αιτήσεις απο τη χώρα Κρήτη για να στείλει εκπροσώπους τις για συνέδρια. ομιλίες κλπ.

Η United Airlines θα σε ρωτήσει και αυτή μήπως είσαι απο τη χώρα Κρήτη οταν θα πας να γραφτείς στα bonus miles της.

Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers

H unesco μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003)

Εχεις δωροεπιταγή για τα Hyatt? Αν είσαί απο τη χώρα Κρήρη να τους το πεις.

Η Νότια Αφρική πάντως δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πηγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Ελληνες ήταν 7,732.

Στον αντίποδα αυτής της παραπληροφόρησης, ευτυχώς υπάρχουν και τα πανεπιστήμια για να προσφέρουν τη σωστή γνώση... Albert Einstein College of Medicine (διορθώθηκε), Ave Maria School of Law, University of California (διορθώθηκε), Washburn University (διορθώθηκε), Brigham Young University (διορθώθηκε), Georgetow university (διορθώθηκε), University of Minnesota, Northeastern University (διορθώθηκε), Southwestern Law School (διορθώθηκε), University of Kentucky (διορθώθηκε), New York Law School(διορθώθηκε), Hofstra University (διορθώθηκε), Winona State University είναι κάποια μόνο...

Και κλείνουμε με ένα ελληνικό κρούσμα .
Τώρα τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς για να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση; Τι μπορούμε να κάνουμε οταν υπάρχουν 100αδες τέτοιες περιπτώσεις;
Περιφέρεια Κρήτης - webmaster@crete-region.gr
Περιοδικό Στιγμές - info@stigmes.gr
Εδω θα βρείτε τις διευθυνσεις των βουλευτών της περιοχής http://www.parliament.gr/synthesh/eklogikes.asp
Πατήστε στο comments και προτείνετε τι άλλο πρέπει να κάνουμε

31 σχόλια :

 1. Το ζήυτημα με την Κρήτη,είναι πολύ σημαντικό!
  Υπάρχουν αυτονομιστικές οργανώσεις στο νησί,που προωθούν την αυτονόμηση του νησιού κι εν συνεχεία την ανεξαρτησία του.
  Επιχειρούν να δημιουργήσουν ρεύμα "ανεξαρτησίας" και κάνουν ήδη μεγάλες προσπάθειες στο Ηράκλειο!
  Πριν από χρόνια είχα πάει με την οικογένειά μου στο νησί και ιδίοις τοις όμασι είχα δει κάτι τύπους να λένε ανοιχτά ότι προωθούν την ανεξαρτησία του νησιού! Και αυτό το λένε σε όλον τον κόσμο! Και κανείς δεν τους μαζεύει και κυκλοφορούν ελεύθεροι σαν να μην τρέχει τίποτα!
  Εν τω μεταξύ,σύμφωνα με μαρτυρίες γνωστών μου από την Κρήτη,προωθείται δημοψήφισμα αυτονομήσεως του νησιού κατά το 2012/2013,σε 6-7 χρόνια δηλαδή!
  ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. *Διευκρίνιση: Επειδή έγραψα για αυτονομιστικές οργανώσεις στην Κρήτη,να επισημάνω ότι μόνο μια οργάνωση υπήρξε με όνομα στη δεκαετία του '90,η "Ε.Ο. ΞΑΣΤΕΡΙΑ" και η οποία φαίνεται να υπέστειλε τη σημαία της,λόγω μη επαρκούς αριθμού ατόμων προς στελέχωση.
  Από εκεί και πέρα,τα υπόλοιπα είναι λεγόμενα που έχω ακούσει από 1 άτομο στο νησί και από άλλους 2-3 που υποστήριξαν τέτοια άποψη (και φαίνεται να αποτελούν ισχνή μειοψηφία) και για μία οργάνωση,από έναν στρατηγό εν αποτρατεία,το στρατηγό Γεώργιο Αϋφαντή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. [...]
  "και για μία οργάνωση,από έναν στρατηγό εν αποτρατεία,το στρατηγό Γεώργιο Αϋφαντή."

  Λεκτική διόρθωσης:
  και για μία οργάνωση-που άκουσα-από έναν στρατηγό εν αποτρατεία,το στρατηγό Γεώργιο Αϋφαντή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. (Δικό μου το από πάνω σχόλιο)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αγαπητό Greek Alert, πρώτα θα ήθελα να σας συγχαρώ για την μεγαλειώδη και εξαιρετική προσπάθειά σας, και δεύτερον να σας ενημερώσω ότι το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, δεν έχει πια αναφορά σε χώρα ΚΡΗΤΗ, εκτός και αν δεν το βλέπω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Φίλε γιώργο, σε ευχαριστούμε! Μόλις βάλαμε και σχετικό post για τις διορθώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. πάντως βλέπω ρε παιδιά μεγάλο ενδιαφέρον για την Κρήτη από μη κρητικούς τι έγινε τόσο πολυ έχετε αγάπη με την κρήτη και σας νοιάζει αμα θεωρείται ελλάδα ή όχι; Εγω βλέπω
  όλο μη κρητικούς να ανησυχούν και να λένε ότι λένε. Το έχει αποδείξει η ιστορία ότι θα σας πονέσει αμα η κρήτη δεν είναι πλήρως στην ελλάδα. Εγω σαν κρητικός που νιώθω κρητικός και μόνο και νιώθω τυχερός που δεν εμποτιστικά από την κωλόνοοτροπιά της ισοπέδωσης πάσης τοπίκης κουλτούρας για χάρην της ''εθνικής'' ταυτότητος. Στην τελική θα αποφασίσουμε εμείς τι θέλουμε ή όχι και κανείς άλλος ούτε αμερικάνοι ούτε έλληνες. Για τέλος οποιαδήποτε προσπάθεια κανε να π να ομογενοποιήσετε με άλλα μέρη την κρήτη ίσα ίσα μας πείσμωνετε. Η κρήτη έτσι και αλλιώς θα πρέπε να ήταν ομοσπονδία με την ελλαδά αλλά οι εποχές τότε ήταν διαφορετικές και οι άνθρωποι είχαν πολυ ζοριστεί για να τα δουν ξεκάθαρα τα πράγματα. κρήτη-ελλάς ομοσπονδία λοιπόν και να πάνε να πηδηχτούν αριστεροι αναρχικοι δεξιοι και ακροδεξίοι δεν έχουμε καμια σχέση με αυτούς, αλλή μια κωλονοοτροπία σας που μια ζωή ταμπελώνετε ανθρώπους κάτι που δεν έγινε στην κρήτη και ιδιαίτερα στον εμφύλιο που έιχατε, ο οποιός βέβαια ουσιαστικά δεν υπήρξε στην κρήτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Na pw ston Giwrgi apo epanw pws an uparxei 1 pi8anothta sto 1000000 na einai apo thn Krhth (kai tote mallon tourkos h' ebraios 8a einai sthn katagwgh, opote mh Krhtikos kat'ousian) na perasei apo thn OEN Re8umnou na tou ru3oume enan Krhtiko psolon ston brwmiko tou kwlon.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Δικιο έχεις ρε Γίωργη.Βγήκε τώρα Η ΟΕΝ να μας γαμήσει επειδη αντιδράσαμε. Η Κρήτη ανοίκει στους Κρητικούς ρε μαλάκα πόυστη που θα μας γαμήσεις ευνούχε τσολιά. Σηκωθήκανε και τα αγγούρια οι Ρεθεμνιώτες. Είδαμε η Ελλάδα τι έκανε στη πόλη σας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Aftos o titlos aftou tou blog einai poli ypotimitikos gia tin krhth. H krhth einai mia poli omorfi perioxi. Poli omorfoteri apo ton meso oro tis elladas. Ntrepomai pou kritikoi eironevontai etsi ton topo tous.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Η ειρωνία πάει στο χώρα και όχι στο πανέμορφη.Πολύ μυαλό θέλει δηλαδή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. γιατι ρε φιλοι δν βγαζετε ενα μπλογκ να γράψετε ελλάδα μια πανέμορφη χωρα?ολο μη κρητικοί ασχολούνται και δεν μου αρεσει.ουτε τούρκοι ουτε έλληνεσ ουτε κανεισ δεν πρέπει. η ομοσπονδία θα εχουμε η αυτονομία. υπαρχουν οργανώσεισ σε χανια ηρακλειο που προωθούν δημοψήφισμα. χριστακο αυτουσ που πρεπει να συμαζεψει ειναι εσασ που γίνεστε πολυ γελιοι με τον κωλοελληνικο εθνικισμο και τη καλαμαρίστικη νοοτροπια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. TO 1924 και όταν ενώθηκε η κρήτη με την ελλάδα EΓINE ENA πολύ μεγάλο έγκλημα. TO ελληνικό κράτος δέχτηκε την ανταλλαγή πληθυσμού και έδιωξε πολλούς τούρκοκριτικούς που EΓΩ σαν κρητικός τους NIΩΘΩ ΠEPIΣΣOTEPO αδέλφια AΠO OTI NIΩΘΩ τους ΠANΩ ελληνες.ΓIATI και εκείνοι κρητικοί HTAN AΠΛA μουσουλμάνοι'μαι ENA AΛΛO λάθος είναι π ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι οι κρητικοί ήθελαν ενωση.λάθος αυτοί που ένωσαν TH κρήτη με THN ελλάδα HTAN πολιτικη OXI ο λαός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Vre oust!!
  KRHTH=ELLAS KAI ELLAS=KRHTH
  TELOS!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ισως ξέρετε παιδία οτι το 2012 η Κρήτη θα γίνει ανεξάρτητη.. Ελλας Κρητη = Κρήτη Ελλάς θα πάψει να ισχυει. Υπάρχει οργανισμός στο ηράκλειο της Κρήτης, στα Χανια και σε άλλες κρητικές πόλλεις που έχει μεχρι τώρα 340 μέλοι που προωθούν την απεξάρτηση της οικονομίας της κρήτης και αν δεν τα καταφέρουν θα προχωρήσουν σε αυτονομία του νησιού. ΙΣως σήμερα ακούσατε το περιστατικό στη Βουλή. .. και πυ είστε ακόμα θα μας βρήτε μπροστά σας παλιο ελλαδίτες...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Μάλιστα, έχουμε θέμα, λοιπόν...
  Ποιοι το δημιουργούν;

  1. Τούρκοι. Τους δικαιολογώ για ότι κι αν κάνουν, το ότι πολιορκούσαν το Ηράκλειο (Χάνδακα) για 23 χρόνια δείχνει από τότε πόσο πολύ θέλουν την κατοχή του νησιού μας. Το ότι έφυγαν με την ουρά στα σκέλια, όπως και να το κάνουμε, τους δημιουργεί ένα απωθημένο.

  2. Οι χασισοκαλλιεργητές των ορέων, που ονειρεύονται ένα παράδεισο σαν το χρυσό τρίγωνο στο Λάος. Σε αυτό τούς βοήθησε τα μάλλα και η πολιτική του Μιχάλακη Χρυσοχοϊδη που έστελνε "μη Κρητικούς" (έτσι το έλεγε) να επανδρώσουν τις ειδικές μονάδες καταστολής εγκληματικότητας. Αυτοί, έχοντας συναίσθηση της ιδιαιτερότητας τους είχαν συμπεριφορά "κατακτητή" και για αυτό έγιναν αντιπαθείς στο μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Στα αντανακλαστικά που δημιουργήθηκαν εκείνη την εποχή ποντάρουν οι «βαρώνοι» των ναρκωτικών. Ή περίοδος "Μιχαλάκη" ήταν η πιο σιχαμένη από αστυνομικής άποψης και η πιο ευλογημένη για τις παραπάνω ομάδες .

  3. Υπάρχουν και αυτοί που μπερδεύουν τις που##ες με τις βούρτσες. Είδαν μια σημαία, δεν ρώτησαν παραπέρα για το τι και πως, κανείς δεν τους τα εξήγησε, την έκαναν και αβατάρ στα φόρουμ που συχνάζουν και πάμε παρακάτω. (Γιατί οι φτιαχτές σελίδες είναι αποτέλεσμα οργανωμένων κύκλων πχ παρ. 1). Είναι και κάτι άλλοι που για την πλάκα τους δημιουργούν θέμα, έτσι να έχουμε να πορευόμαστε. Βοηθάει και το γεγονός ότι τα τελευταία 20-30 χρόνια το εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι μπουρδελέ και άντε βγάλε άκρη με τους ΗΜΙΜΑΘΕΙΣ και τους ΑΜΑΘΕΙΣ περί την Ιστορία.

  Είδα κάποιον να γράφει για αυτονομιστικές οργανώσεις... που τις είδε; εγώ ζω στην Κρήτη από την μέρα που γεννήθηκα και δεν έχω δει ούτε μία, ούτε άκουσα να υπάρχει τέτοιο πράμα.. Ήμαρτον, θα μας τρελάνουν;

  Κατάγομαι απο μια οικογένεια που γνώρισε την μήνη και την οργή των Τούρκων, κυλίστηκε στο αίμα, εξανδραποδίστηκε, εξορίστηκε αλλά τους πάλεψε και τους παλεύει όπου τους βρει και όπου τους πετύχει. ΟΙ παππούδες μου όπως και οι άλλοι γέροντες του χωριού μου δεν είχαν ποτέ μα ποτέ αμφιβολία τι εθνικότητα ήταν. Οι ιστορίες που άκουγα από αυτούς μου μιλούσαν για την «μάνα Ελλάδα», με αυτό μεγάλωσα και με αυτό πορεύομαι.

  Κάποιος άλλος γράφει ότι νοιώθει περισσότερο κοντά στους (τότε) Τουρκοκρητικούς παρά στους Παλαιολαδίτες.. Προφανώς το παιδί αυτό δεν έχει διαβάσει ούτε «Σεραφίνο», πόσο μάλλον ένα βιβλίο ιστορίας για να δεί ποιος έσφαζε και έκαιγε στην Κρήτη όλα τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Μήπως όλοι αυτοί οι εξωμότες μόλις τούρκευαν δεν έτρεχαν να σκοτώσουν τους χριστιανούς, πρώην γειτόνους τους, πρώην χωριανούς τους για να τους πάρουν τις περιουσίες τους; Προφανώς αισθάνεται πολύ κοντά στον Ετσεβίτ που γεννήθηκε στο Μονοφάτσι παρά στον Σολωμού, στον Ισαάκ που έτυχε να γεννηθούν στην Κύπρο.

  Δεν είναι κακό να είναι βλάκας κανείς, η Δημοκρατία το επιτρέπει, αλλά μέχρι του σημείου που αρχίζει να γίνεται επικίνδυνος για τους υπόλοιπους, μέχρι του σημείου να παίζει με τα ιερά και τα όσια του άλλου.
  ¨Όταν λοιπόν παλικαράκια μου, περάσετε αυτή την λεπτή γραμμούλα, θα είμαστε εκεί να σας αντιμετωπίσουμε. Σίγουρα όχι με επιχειρήματα και εκθέσεις ιδεών αλλά με «φωτιά και τσεκούρι» όπως γινόταν επί αιώνες. Τότε λοιπόν θα φανούν οι υποκινητές, οι παρασυρμένοι, οι ανίδεοι και φυσικά οι τουρκόσποροι…


  Ένας Ανωγειανός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Mpravo file!
  Kai go eimai Kritikos, ma pano apo ola Ellinas!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. "Εγω σαν κρητικός που νιώθω κρητικός και μόνο και νιώθω τυχερός που δεν εμποτιστικά από την κωλόνοοτροπιά της ισοπέδωσης πάσης τοπίκης κουλτούρας για χάρην της ''εθνικής'' ταυτότητος."

  Θες να πεις της "Αθηναϊκής-παγκοσμιοποιημένης" νοοτροπίας.

  Αν επρόκειτο για εθνική ταυτότητα θα διδάσκοντο στα τοπικά σχολειά τα ιδιώματα της ελληνικής γλώσσας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. "TO 1924 και όταν ενώθηκε η κρήτη με την ελλάδα EΓINE ENA πολύ μεγάλο έγκλημα. TO ελληνικό κράτος δέχτηκε την ανταλλαγή πληθυσμού και έδιωξε πολλούς τούρκοκριτικούς που EΓΩ σαν κρητικός τους NIΩΘΩ ΠEPIΣΣOTEPO αδέλφια AΠO OTI NIΩΘΩ τους ΠANΩ ελληνες.ΓIATI και εκείνοι κρητικοί HTAN AΠΛA μουσουλμάνοι'μαι ENA AΛΛO λάθος είναι π ο ελληνικός λαός πιστεύει ότι οι κρητικοί ήθελαν ενωση.λάθος αυτοί που ένωσαν TH κρήτη με THN ελλάδα HTAN πολιτικη OXI ο λαός"

  Εκεί πέρα δε σας μάθανε τα κεφαλαία και τα μικρά ελληνικά ακόμα? Χαχαχα! έχουν πλάκα τα καρντάσια απέναντι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Simera egrapsa sto HYATT gia to thema tis Kritis tha thoume tis epomenes meres ti tha gini.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Με τι ασχολείσθε ρεεεεεε;;;;;

  Βλάκες και πυροβολημένοι υπάρχουν παντού. Και στην υπόλοιπη Ελλάδα δεν είναι λίγοι, ε και εδώ στην Κρήτη έχουμε αρκετούς και τους γουστάρουμε κιόλας γιατί τους κάνουμε χάζι με τις μπούρδες περί ανεξαρτητοποίησης της Κρήτης. Αν ποτέ οργανωθούν (γιατί μόνο εδώ το άκουσα ότι είναι και οργανωμένοι) θα τους κάτσουμε και ένα χέρι βρομόξυλο να έρθουν στα ίσα τους. Οι υπόλοιποι γιατί ασχολείσθε; Για να τους δίνουμε και αξία να νομίζουν ότι κάτι έκαναν; Εσείς δικούς μπουνταλάδες στην υπόλοιποι Ελλάδα δεν έχετε, πρέπει να ασχοληθείτε με τους δικούς μας μπουνταλάδες;

  Η Κρήτη είναι Ελληνική, θα είναι Ελληνική και οι Κρητικοί θα αγαπούν την Ελλάδα σαν πατρίδα τους που είναι. Το ότι μας πληγώνει η Ελλάδα (όπως και άλλα μέρη της Ελλάδας) δεν φταίει η Ελλάδα αλλά οι σκ@τόφαρα που είμαστε όλοι οι Έλληνες. Τι να κάνουμε όμως; Αυτοί είμαστε, αυτούς ψηφίζουμε.

  Ο βλ@μένος τώρα που νιώθει ποιο κοντά τους Τουρκοκρητικούς, που πριν κάποια χρόνια έσφαζαν την οικογένεια του ας πάει στην Θράκη να κάνει παρέα με την ψευτοΤουρκική μειονότητα που δηλώνει ότι δεν είναι Έλληνες αλλά Τούρκοι. Σε λίγο θα θέλουν και ανεξαρτητοποίηση. Εδώ τουλάχιστον στην Κρήτη δεν έχει τέτοια.

  Τέλος για αυτόν που αναφέρθηκε στα φόρουμ που βάζουν τις εθνικιστικές σημαίες, προφανώς μιλάς για το goodnet.gr (Πύλη του Ρεθύμνου) όπου ένας μόνο χρήστης την έβγαλε Avatar και όταν όλοι τον ρωτήσαμε εάν ξέρει τι είναι την έβγαλε από μόνος του. Αφού όμως σας καίει και η γνώμη των Κρητικών περί του θέματος ορίστε λοιπόν το ίδιο θέμα που αναρτήθηκε στο συγκεκριμένο Φόρουμ.

  http://www.goodnet.gr/forum/viewtopic.php?t=1050&postdays=0&postorder=asc&start=0

  Και το παραπάνω θέμα το ξεκίνησε ένας βλαμμένος πιτσιρικάς (δημοκρατία έχουμε , τι να κάνουμε) ο ilias ο οποίος ούτε αυτός δεν είναι από την Κρήτη. Απλά την αντιπαθεί ίσως. Είναι δυνατόν αυτό το θέμα να αναδεικνύουν όλοι εκτός από τους Κρητικούς;

  Ένας Κρητικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. κατ'αρχας γεια σας παιδια!η πρωτη μου δημοσιευση εδω...
  αυτο που πιστευω εγω ειναι οτι κανενα σοβαρο και λογικο κομμα της ελλαδασ δεν θα ασχολειθει με τις παπαριες καποιων κρητηκων!αυτο που συμβαινει στην κρητη ειναι οτι υπαρχουν αυτοι που ειναι υπερ,αυτοι που ειναι κατα και οι μορφωμενοι-ανοιχτομυαλοι της κρητης οι οποιοι δεν ασχολουνται!
  αυτο το θεμα το συναντας να το λαμανανε στα χωρια οπου οι ανθρωποι εκει μιλαν βαση της καλυτερης προπαγανδας που τους εχει γινει!ετσι λοιπον βλεπεις οικογενεις που ειναι ολες υπερ και αλλες που ειναι ολες κατα.ειναι κατι σαν τα κομματα εδω στην ελλαδα!
  αυτοι που ειναι κατα ζοριζονται μονο που θα μιλησεις για αυτο!σε ενα χωριο του ρεθυμνου που εχω παει ειδα οτι τα περισοοτερα ατομα της ηλικειας μου(περιπου 20..)ειχαν για φοντο οθονης του κινητου τους την παλια κρητηκη σημαια οπως μου ειπαν και μου την εδειξαν!ηταν υπερ!βεβαια εχω να πω οτι η φιλοξενεια τους με εντυπωσιασε και πραγματικα ενθουσιαστικα με τον τροπο ζωης τους!
  (αυτο για καποιους που νομιζουν οτι αντιπαθω την κρητη.)
  ilias

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Να λυσουν πρωτα το προβλημα τους με τα ταξι και μετα μπορουν να πουν οτι εχουν την δυναμη να γινουν και ανεξαρτητοι!!αφου με τα ταξι του ρεθυμνου ειναι απελπιστικη κατασταση!!ζητας απο τον ταξιτζη να ανοιξει το ταξιμετρο(γιατι ο κανονας τους ειναι να μην το ανοιγουν.Εκτος απο εξαιρεσεις.)και δεν ξερεις αν θα φτασεις στον προορισμο σου.Απο τους περισσοτερους μολις τους κανεις τετοιου ειδους παρατηρησει τους γυρναει το ματι!!Στην πραγματικοτητα ζητας την εφαρμογη του δικαιωματος ελευθερια!!Οπως ειναι γνωστο η ελευθερια καποιου τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Φίλε first δηλαδή ilias. Άλλο είναι εδώ το θέμα. Τι κόλλημα έχεις φάει πια με τα taxi; Πήγαινε στα taxi της υπόλοιπης Ελλάδας όπου οι taxiτζίδες έχουν Master & Doctorα και όλοι οι κάφροι ήρθαν στα μέρη μας, τι να σου πω;

  Ρε μπας και στον ακούμπησε κανείς ταρίφας εδώ πέρα και του έχεις απωθημένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. (*παρατηρήσεις)


  Να με ακουμπησει πιστεψε με,δεν τολμαει!!!αλλα για απωθημενα τους εχω αρκετα!!!Ανωνυμε
  μια προσωπικοτητα δεν χαρακτηριζεται απο την ακαδημαΐκή της μορφωση αλλα απο το συστημα αξιων που διαθετει-αρχες,αξιες κτλ!η ψηφοφορια στο http://www.goodnet.gr/forum/viewtopic.php?t=1037 λεει πολλα!!!
  αλλα μην φευγουμε απο το θεμα μας!!η κρητη δεν προκειτε να γινει ανεξαρτητο κρατος!!με τα σημερινα δεδομενα τουλαχιστον...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. geia sas tugxanei na spoudazw nomiki me enginnering stin agglia(koinws joined degree) kai ontas kritikos eipa na psaksw to arxeio twn sunthikwn ths periodou tou 1913(sto panepistimio mou) opou egine h enwsh kai eixa sta xeria mou akrives antigrafo tis sunthikis to opoio den leei tipota mpourdes peri 100 xronwn enwseis klp klp alla pentakathara oti h krhth xrhzei ths enwseis me thn ellada.opote tragoudate. epeidh omws den emeina ekei kai ithela na psaksw gia pio logo ginete auth h parwdia STOUS AGRAMMATOUS FANATISMENOUS tou topou MOU milisa me 2 kathigites tou panepistimiou mou kai sthn krhth me 1 melethth ths ths istorias tis krhths!oloi mou eipan kai ksenoi kai ellhnas oti h epiroh opws diafenete parousiazete apo thn agglikh germaniki kai twra pleon amerikaniki propaganda pou theloun na eksasfalisoun sumferonta se mia toso stratigikh thesh...oi aggloi kai germanoi meta thn eisodo tis elladas stin EU hsuxasan alla oi amerikanoi kai merika apomeinaria twn allwn prospathoun na alliwsoun thn istoria me pseudh stoixeia

  sugnwmh gia ta greeklish alla den exei ellhnikous xarakthres to pc.

  an kapoios exei stoixeia pou na antifaskoun sta legomena mou ton prokalw na ta parathesei...

  xeretismous apo agglia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. φίλε απο αγγλία
  αν μπορείς επικοινώνησε στο greekalert@gmail.com
  θα μας ενδιέφεραν οι πληροφορίες που έχεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Ρε παιδια ελεος...Ανεξαρτητη Κρητη?Και για τους καμμενους που δειχνουν να το επιθυμουν:δηλαδη οι υπολοιποι που θεωρουμε αυτονοητο (εγω π.χ. ειμαι απο τις Σερρες και γνωριζω πως κατα το Μακεδονικο αγωνα στις αρχες του 1900 οι μισοι απο τις ομαδες των μακεδονομαχων ηταν απο την Κρητη),πως οι Κρητικοι ειναι πιο Ελληνες απο ολους τους Ελληνες και απο τους πιο αυθεντικους-αν και περισσοτερο απειθαρχοι απ'οσο θα επρεπε- ειμαστε "κολλημενοι" ή "φασιστες"?
  Ανωνυμε απο Αγγλια,μπορεις να γινεις λιγο πιο συγκεκριμενος,γιατι δεν καταλαβα και πολλα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΠΑΡΙΕΣ....
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ. ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΥΣΑΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΛΕΠΑΛΗΛΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ.
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ, ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 74.
  ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. pws brethika apo to youtube (epsaxna video panw stin KPHTH) se auti tin istioselida enas theos kserei... emeina m@...s pantos me auta pou diabasa edw.den sinithizw na lew polla mpla mpla opote tha mpw kateuthian sto psito...

  http://www.krassanakis.gr/Venizelos.htm

  http://users.att.sch.gr/zskafid/simea5b.htm (zitw signwmi gia to spam pedia...)

  stin prwti selida tha brite tin istoria tis krhths grameni oso pio apla ginete... enw stin deuteri tha brite diafores simaies tis epanastasis... dio pragmata apo autes tis selides,xithike poli aima gia na enwthei i kriti me tin ellada,tin mitera ellada... kai to deutero einai oti ean proseksete oles oi simaies grafoun eleutheria i thanatos... i dikia mas egrafe enwsis i thanatos... nai eimai kritikos,agapaw tin kriti oso tipote allo! alla panw apo ola eimai ellinas... kai meta to allo to opio me afise pio m@....a ... ma kapioi theloun tin aneksartisia epidi i kriti einai pio plousia apo tin ipolipi ellada?!!! thelete na zisete se biles? na kanete mpanio sto gala? na bgenete eksw me xriso roloi kai tsigara amerikanika?!!! (e re ksilo pou to thete... :( ) gia sas me xara sas... alla min grafete sto internet tetia pragmata giati einai sketi ierosilia... oxi mono gia tin kriti... alla panw apo ola gia olous osous exasan tin zwi tous gia na mporoume oloi mas na imaste eleutheroi twra... zitw signwmi gia akoma mia fora gia to spam kai gia tous latinikous xaraktires...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. 1.Στο Βιβλίο της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ (ΒΙΒΛΟΣ)/ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ /(Βιβλίον ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Θ΄/Παράγραφος 13) αναφέρεται:
  Εξεγερώ τα τέκνα σου Σιών, επί τα τέκνα των Ελλήνων.
  2. 1.Στο Βιβλίο της ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ (ΒΙΒΛΟΣ)/ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ /(Βιβλίον ΣΟΦΟΝΙΑΣ
  ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ Β΄/Παράγραφος 5,6) αναφέρεται:
  Ουαί οι κατοικούντες το σχοίνισμα της θαλάσσης,πάροικοι Κρητών…..και έσται Κρήτη νομή ποιμνίων και μάνδρα προβάτων.
  Αυτά και πολλά άλλα αναφέρονται στο πιο «αντιρατσιστικό και ιερό» βιβλίο του κόσμου.
  Ένας Έλληνας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή