Μια πανέμορφη χώρα


Σχεδόν αδιόρθωτη είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο web με αναφορές σε χώρα "Κρήτη". Απο σελίδες εταιρειών, ξενοδοχείων, τουριστικών γραφείων, πανεπιστημίων εως και κυβερνητικές σελίδες παντού θα βρείτε - ανάλογα με την περίσταση - το λιγότερο μια χώρα Κρήτη να βρίσκεται ανάμεσα στις υπόλοιπες του πλανήτη. Θα αναφερθούμε σε ένα πολύ μικρό μέρος αυτών.

Το Υπουργείο Εμπορίου της Αμερικανικής Κυβέρνησης πληροφορεί τους αμερικανους businessmen οτι η κρήτη είναι και αυτή στις χώρες τις οποίες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία ATA Carnet για να γλιτώσουν χρόνο απο τους εκτελωνισμούς

Εισαι στον Καναδά και θες να στείλεις ένα γράμμα στην Κρήτη ; Μάλλον θα μπερδευτείς με τις διαδικασίες αφού δε θα ξέρεις σε ποια χώρα να το στείλεις.

Κρητομανία έπιασε και το United States Department of the Treasury.

Αίσθηση προκαλει η γραπτή δήλωση του Parliamentary Under Secretary of State της βρετανικής βουλής κυριου Caplin, οτι στο διάστημα 1 Απριλίου 2002 και 31 Μαρτίου 2003 σύμβουλοι του υπουργείου αμύνης ταξίδεψαν σε 12 χώρες, μεταξύ των οποίων και την Κρήτη. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ήρθαν :( Οπως μας πληροφορεί μάλιστα το ταξίδι στοίχησε 1,398 λίρες.

Η Nasa περιμένει αιτήσεις απο τη χώρα Κρήτη για να στείλει εκπροσώπους τις για συνέδρια. ομιλίες κλπ.

Η United Airlines θα σε ρωτήσει και αυτή μήπως είσαι απο τη χώρα Κρήτη οταν θα πας να γραφτείς στα bonus miles της.

Οι μηχανικοί απο την Κρήτη έχουν την τιμητική τους στο Institute of Electrical and Electronics Engineers

H unesco μας πληροφορεί οτι και η Κρήτη είναι μέσα στις χώρες που συμμετέχουν στο Global Ocean Observing System (το 2003)

Εχεις δωροεπιταγή για τα Hyatt? Αν είσαί απο τη χώρα Κρήρη να τους το πεις.

Η Νότια Αφρική πάντως δε θα νοιαστεί πολύ για το τι γίνεται στην Κρήτη αφού σύμφωνα με την κυβέρνηση τους και τα επίσημα έγγραφα της, το 2003 τους πηγαν μόλις 2 Κρητικοί ενώ οι Ελληνες ήταν 7,732.

Στον αντίποδα αυτής της παραπληροφόρησης, ευτυχώς υπάρχουν και τα πανεπιστήμια για να προσφέρουν τη σωστή γνώση... Albert Einstein College of Medicine (διορθώθηκε), Ave Maria School of Law, University of California (διορθώθηκε), Washburn University (διορθώθηκε), Brigham Young University (διορθώθηκε), Georgetow university (διορθώθηκε), University of Minnesota, Northeastern University (διορθώθηκε), Southwestern Law School (διορθώθηκε), University of Kentucky (διορθώθηκε), New York Law School(διορθώθηκε), Hofstra University (διορθώθηκε), Winona State University είναι κάποια μόνο...

Και κλείνουμε με ένα ελληνικό κρούσμα .
Τώρα τι πρέπει να κάνουμε όλοι εμείς για να διορθώσουμε αυτήν την κατάσταση; Τι μπορούμε να κάνουμε οταν υπάρχουν 100αδες τέτοιες περιπτώσεις;
Περιφέρεια Κρήτης - webmaster@crete-region.gr
Περιοδικό Στιγμές - info@stigmes.gr
Εδω θα βρείτε τις διευθυνσεις των βουλευτών της περιοχής http://www.parliament.gr/synthesh/eklogikes.asp
Πατήστε στο comments και προτείνετε τι άλλο πρέπει να κάνουμε