Macedonia στο blog του ΠΑΣΟΚΑγγλικά κείμενα που αναφέρονται σε χώρα Macedonia φιλοξενεί το blog του ΠΑΣΟΚ http://diplomacy.pasok.gr/ . Τα κείμενα αυτά είναι αυτούσιες μεταφορές απο ξένα ΜΜΕ (π.χ. bbc) και ίσως αυτό να είναι ο λόγος. Ομως δεν παύει να είναι ανησυχητικό να βλέπεις post με τίτλο "Macedonians vote in key election" και "Election relief for Macedonia". Η έπιλογή των κειμένων που βρίσκονται στο blog δε γίνεται αυτόματα οπότε θα μπορούσαν αυτά ή να είχαν τροποποιηθεί ή και να μην είχαν μπει καθόλου. Αν κάνετε μια αναζήτηση για Macedonia θα βρείτε και μερικά ακόμα (αν και κάποια έχουν ολόκληρο το former μπλα μπλα)


Η ταυτότητα του blog όπως αναφέρεται :


"Το blog που έχετε στην οθόνη σας είναι μια πρώτη προσπάθεια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να παρέχει ολοκληρωμένη ενημέρωση πάνω σε θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος.

Χωρισμένο σε θεματικές ενότητες και με αρχειοθέτηση ανά μήνα, το blog φιλοδοξεί να παρουσιάζει τις νεότερες εξελίξεις σε κρίσιμα θέματα, όπως το Κυπριακό, τα Βαλκάνια και η Μέση Ανατολή. Κάθε ενότητα θα περιέχει επίσημες δηλώσεις και κείμενα, μελέτες, ενδιαφέροντα άρθρα και άλλα χρήσιμα στοιχεία για την καλύτερη κατανόηση και εμπεριστατωμένη ανάλυση των θεμάτων αυτών.

Για την αναζήτηση όλων των κειμένων με συγκεκριμένη θεματολογία, χρησιμοποιείτε πάντα τις “κατηγορίες” που βρίσκονται δεξιά στην οθόνη σας.

Η προσπάθεια αυτή οφείλεται στην πολύτιμη εργασία και συμβολή των εθελοντών του Γραφείου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για την έρευνα και τη συνεχή ανανέωση του υλικού. Ελπίζουμε ότι θα φανεί σε όλους μας χρήσιμο!"

Θεωρούμε το θέμα σημαντικό, απο τη στιγμή μάλιστα που πριν ενα περίπου χρόνο έγινε η εξής επίσημη ερώτηση στην Ν. Μπακογιάννη απο την Χ. Αράπογλου (ΠΑΣΟΚ)

"ΘΕΜΑ: Νέα ερώτηση για την αναφορά του όρου “MACEDONIA” στο περιοδικό της HOLLAND HERALD.

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην υπ'αριθμ.6385/13-1-2006 ερώτηση μου, για το θέμα της έγγραφης καταγγελίας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας ότι η αεροπορική εταιρία KLM, διακινεί μέσα στα αεροπλάνα της περιοδικό (HOLLAND HERALD) στις σελίδες του οποίου η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατίας της Μακεδονίας αναγράφεται ως «Μακεδονία» και όχι ως FYROM που αποτελεί τη διεθνή ονομασία αναγνώρισης του κράτους των Σκοπίων, επανέρχομαι εκ νέου στο θέμα και

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Εκτός από τις αναφερόμενες στην απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών ενέργειες της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας σε ποια επίσημη ενέργεια προέβη η Ελληνική Κυβέρνηση για το θέμα;

2. Πως το αξιολογεί και πως κρίνει την απάντηση της εταιρίας σε σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ολλανδίας στην οποία αυτολεξεί αναφέρεται ότι «το γεγονός οφείλεται σε απροσεξία» και «η εταιρία θα επικοινωνήσει με τους κατασκευαστές των χαρτών για να αλλάξει το όνομα το συντομότερο δυνατόν»

3. Έχει ελεγχθεί αν στα περιοδικά της εταιρίας έχει αλλάξει το όνομα;"
- 16/05/07 .
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

ΠΙΤΤΑΡΑΣ: Κύριε εκπρόσωπε στην ιστοσελίδα του διπλωματικού γραφείου του κ. Παπανδρέου, η FYROM αναφέρεται ως Μακεδονία. Θα το διορθώσετε;
Π. ΕΥΘΥΜΙΟΥ: Αν ανατρέξετε και αυτήν την στιγμή που μιλάμε στην ιστοσελίδα, καθόσον με ενημερώνουν και εμένα, στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχει ένα ανοιχτό αρχείο ξένων δημοσιευμάτων, ξένων αναφορών, τα οποία αναδημοσιεύονται αυτούσια. Δηλαδή, μιλάμε στην κυριολεξία για ένα αρχείο, όχι για μια πολιτική σελίδα. Οποιαδήποτε διατύπωση δείτε, είναι ακριβώς στη μορφή της δημοσίευσης με αυτούσιο τρόπο κειμένων από ξένα έντυπα ή ξένες αναφορές, οι οποίες προορίζονται για την ενημέρωση και άντληση στοιχείων για το πώς βλέπουν και πώς καταγράφουν τρίτοι θέματα ενδιαφέροντος. Άρα, αυτή είναι η εικόνα όπως την έχω εγώ και νομίζω, αν αυτή τη στιγμή μπείτε και εσείς, θα την επαληθεύσετε με τον ίδιο τρόπο.

2 σχόλια :

 1. Τόσο διάστημα που έχει μεσολαβήσει, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει.

  Η ευαισθησία των υπευθύνων σ΄ όλο της το μεγαλείο...

  Δεν υπάρχει κανείς στο ΠΑΣΟΚ να παρέμβει; Ή δεν τους ενδιαφέρει;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. http://ymagblog.blogspot.com/2009/03/bbc.html


  BBC kai Macedonia!

  ΑπάντησηΔιαγραφή