Απάντηση Ντόρας Μπακογιάννη


Πριν λίγο καιρό σας είχαμε παρουσιάσει την ερώτηση του Βουλευτή κ. Στυλιανού Ματζαπετάκη προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις αναφορές σε χώρα Κρήτη που ήθραν στο φως ύστερα απο έρευνα του Greekalert (δείτε την ερευνα)


Αυτό που δεν είχαμε δει ήταν η απάντηση της Υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη


Αντιγράφουμε απο το site της Βουλης :


6. Στην με αριθμό 3360/23.1.07 ερώτηση του Βουλευτή κ. Στυλιανού Ματζαπετάκη δόθηκε με το υπ’ αριθμ. Α.Π.Φ.21/13/ΑΣ/224δις 16.2.07 έγγραφο από την Υπουργό Εξωτερικών η ακόλουθη απάντηση:


Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το θέμα, το Υπουργείο Εξωτερικών, αντέδρασε άμεσα και μέσω των διπλωματικών μας αρχών ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τόσο στον Καναδά όσο και στις Η.Π.Α, να προβούν σε σχετική διόρθωση.Όλοι οι εμπλεκόμενοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς αρνήθηκαν κατηγορηματικά κάθε είδους πρόθεση για την λανθασμένη αναγραφή, έδειξαν διάθεση συνεργασίας και θέλησαν να προβούν στη σχετική διόρθωση.


Ειδικότερα:Όσον αφορά στα Καναδικά ταχυδρομεία η παρερμηνεία γίνεται στο τμήμα υπολογισμού των τιμών της διεθνούς αποστολής δεμάτων όπου στον κατάλογο των προορισμών αναφέρεται η Κρήτη ως απλός προορισμός χωρίς την ένδειξη included iη Greece που έχει ο κυρίως κατάλογος.


Με επιστολή του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας μας στην Οττάβα προς τα Καναδικά ταχυδρομεία έχει ήδη ζητηθεί να γίνει η κατάλληλη διόρθωση.Όσον αφορά στις Η.π.Α οι διπλωματικές και προξενικές μας Αρχές απέστειλαν ανασκευαστικές επιστολές σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, στα Ακαδημαϊκά Ιδρύματα καθώς και στο Department of Commerce, Department of Treasury, United States for International Business, Nasa, και United Airlines.


Στις απαντήσεις που έχουν ληφθεί τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα υπήρξαν θετικά και αρκετοί φορείς έχουν προβεί στη σχετική διόρθωση.Η ελληνική κυβέρνηση, παρακολουθεί ενδελεχώς το θέμα και μέσω των διπλωματικών και προξενικών της Αρχών, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επικοινωνία με όσους φορείς δεν έχουν ακόμη προβεί σε διόρθωση και θα αντιδράσει άμεσα σε οποιαδήποτε νέα ενδεχόμενη εμφάνιση του προβλήματος προκειμένου για την οριστική απάλειψη αυτού του παροράματος.

Η Υπουργός
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ειναι δεδομένο πλέον οτι οι περισσότερες - αν όχι όλες - αναφορές σε χώρα Κρήτη που είχαμε εντοπισει είναι παρελθόν. Ειναι επίσης δεδομένο οτι σε αυτό συνέβαλε τόσο το Υπουργείο όσο και οι εκατοντάδες αγανακτησμένοι Ελληνες που έστειλαν διαμαρτυρίες σε αυτά τα site. Οφείλουμε να συγχαρούμε την Υπουργό και τους φορείς που συντέλεσαν στην εξάλειψη αυτών των λαθών.