100,000$ για την «αναθεώρηση» της καταστροφής της Σμύρνης (Με την καθοδήγηση του state department)Το περιοδικού State (Νοεμβριος 2000), το επίσημο περιοδικό του State Department φιλοξένησε άρθρο με τίτλο "Track Two : Beyond Traditional Diplomacy". Track Two ονομάζονται οι διπλωματικές προσπάθειες για "εξομάλυνση" σχέσεων που γίνονται απο μη κυβερνητικά όργανα, και όπως μας ενημερώνει το State, οι πρωτοβουλίες αυτές προάγουν τα συμφέροντα των Η.Π.Α.!!!!!! Αυτός λέει είναι και ο λόγος που το state department εχει παίξει σημαντικό ρόλο βοηθώντας την "track two" ατζέντα του Πανεπιστήμιου Columbia στην περιοχή του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Το άρθρο συνεχίζει αναφέροντας οτι οι Πρεσβείες στην ΑΘήνα, την Αγκυρα και τη Λευκωσία είναι πλήρως αφοσιωμένες στο να προωθούν τις δραστηριότητες "track two"


Οι δημοσιοσχετιστες των Πρεσβειών δημιούργησαν προγράμματα ανταλλαγών για να ενισχύσουν την Ελληνοτουρκική συνεργασία μεταξύ διανοουμενων, δημοσιογράφων, ακαδημαϊκών και αρχαιολόγων.

Απο τη συνάντηση ελλήνων και τούρκων βιομηχάνων στη Κωνσταντινούπολη.
Μια ακόμα track two επιτυχία. Στη φώτο του περιοδικού ο κος Ταρα και ο κύριος Κουτσικος.

Το προσωπικό μάλιστα των Πρεσβειών παρακολουθεί τα project αυτά που είναι σε τομείς όπως Πανεπιστημιακοι, Πολιτισμού κλπ.Ο Δημήτρης Σγουρος χειροκροτείται απο 5,000 Τούρκους στα πλαίσια μιας Track two διπλωματικής κίνησης


Το πανεπιστήμιο της Columbia έκανε και ειδικά σεμινάρια για το προσωπικό των Πρεσβειών ωστε να κατανοήσουν καλύτερα τα του Track Two.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στους σεισμούς Ελλάδας Τουρκίας και στο πως οι μετέπειτα κινήσεις (track two) οδήγησαν σε ένα θετικό κλίμα που συν τοις άλλοις έφερε σαν αποτέλεσμα το να συμφωνήσουν οι υπουργοί παιδείας Ελλάδος - Τουρκίας να εξαλείψουν αρνητικά στερεότυπα απο τα σχολικά βιβλία!!!!


Το άρθρο συνεχίζει με διάφορες αναφορές σχετικά με το πως το πανεπιστήμιο της Columbia μέσο δραστηριοτήτων "track two" βοήθησε στις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας.


Και φτάνουμε τώρα στα της Σμύρνης.

Σύμφωνα λοιπόν με το περιοδικόΜια πρωτοπoριακή δραστηριότητα επικεντρώθηκε στην κοινή ιστορία Ελλάδας - Τουρκίας. Ομάδες ερευνητών δημιουργήθηκαν για να εξετάσουν τα γεγονότα κατά την "πυρπόληση"-"καταστροφή" της Σμύρνης ή - ανάλογα με το πως το βλέπει κάθε έθνος - την φωτιά του Ιζμίρ!!!!!! Ακαδημαϊκοί - λέει το άρθρο - ετοιμάζουν παράλληλες και κοινές δημοσιεύσεις σαν μια αρχή για εθνικό διάλογο πάνω στα ιστορικά γεγονότα.

Το άρθρο συνεχίζει τα περι των δραστηριοτήτων "track two" αλλά εμείς φυσικά θα επικεντρωθούμε στα της Σμύρνης.Οπως μπορείτε να δείτε και σεις απο την ενημέρωση για τις εξελίξεις του project που βρήκαμε, η Αμερική χορήγησε 84,000 ευρω (~100,000$) για την "επανεξέταση" απο κοινού των γεγονότων της Σμύρνης (και σειρά έχει η ελληνική επανάσταση). Οπως μάλιστα διαβάζουμε το project τελικά στηρίχθηκε απο το Τουρκικό πανεπιστήμιο Sabanci καθώς τα λεφτά απο την Αμερική πήγαν καθυστερημένα (λόγω των Αμερικανικων Εκλογών).

Αξίζει να σημειώσουμε οτι ο Halil Berktay του Πανεπιστημίου Sabanci - ο οποίος και παρουσίασε το project - είναι ένας απο τους 3 που απαρτίζουν την επιτροπή εκπαίδευσης της Ιστορίας του Joint History Project, μαζί με την Dubravka Stojanovic και την Χριστίνα Κουλούρη (η οποία και ηγείται της επιτροπής)!!!!!!!!!!

* Αναφορές για τον Κύριο Halil Berktay από το ΚΕΜΟ για σειρά διαλέξεων μπορείτε να βρείτε εδώ
* άρθρο του Halil Berktay στο ΒΗΜΑ για την φωτιά της Σμύρνης!!!!!! αν δεν καταλάβατε η καταστροφή της Σμύρνης για κάποιους μάλλον ήταν εμπρησμός!!!!!!!!!!!! δείτε εδώ
* αναφορές για τον κύριο Halil Berktay φυσικά μπορείτε να βρείτε και στο Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσινκι...εδώ
* Στις 7/3/2005 η εφημερίδα Milliyet δημοσίευσε άρθρο του Halil Berktay με τον τίτλο «Έγινε εθνοκάθαρση [εναντίον] των Αρμενίων».ο οποίος ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι οι δολοφονίες των Αρμενίων διαπράχτηκαν από τους Κούρδους.

Μην ξεχνάτε την έναρξη του άρθρου, που σύμφωνα με αυτό οι track two πρωτοβουλίες προάγουν τα συμφέροντα των Η.Π.Α.
και φυσικά μην ξεχάσετε να διαβάσετε το εισαγωγικό άρθρο του περιοδικού με την υπογραφή της γνωστής και μη εξαιρετέας κας........με τις υγείες μας....
ο αγώνας ενάντια στα βιβλία της ντροπής συνεχίζεται....

υπομονή...έχει και συνέχεια...

greekalert


δειτε και εσείς το άρθρο στο περιοδικό state
www.state.gov/documents/organization/83352.pdf

35 σχόλια :

 1. Μια τέτοια είδηση πρέπει να επεκταθεί. Πως μπορούμε να την κάνουμε βούκινο σε όλη την ελληνική επικράτεια; Να ασχοληθούν τα κανάλια;

  ΥΣ: Με τόσους εμπρησμούς τώρα στην Ελλάδα, είναι αξιοπερίεργο να αναλύει κανείς τον «τυχαίο» «εμπρησμό» της Σμύρνης, που περιορίστηκε μόνο στην ελληνική περιοχή...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

  ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αχ... Αν ξέρατε πόσοι άλλοι στην Ελλάδα και την Κύπρο, ιδιαίτερα συναδελφάκια σας, τα πήραν για να γράψουν κείμενα και σχόλια υπέρ της ...ελληνοτουρκικής "φιλίας" και του σχεδίου Ανάν... Αν ξέρατε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Poios dimosiografos stin Ameriki exei ola ta eggrafa me ta onomatakia ton, ploysioparoxa amoibomenon apo tin presbeia, sinadelfon tou kai ta kribei? Kante ipomoni...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγχαρητήρια! Εξαιρετική δουλειά.
  Χθες στον ΑΝΤ1 είδα αναφορά για το δημοσίευμά σας σχτικά με την συνέντευξη Ρεπούση στην TDN. Φαίνεται να έχει προκαλέσει ψιλοπανικό στην κυβέρνηση, διότι το πράγμα πήρε έκταση και τώρα η Γιαννάκου βρίσκεται απολογούμενη στο τετράγωνο.
  Είναι απίστευτο το πόσο στριμωγμένη (από πού άραγε;) είναι η κυβέρνηση, ώστε παρ' όλ' αυτά και παρά το τεράστιο πολιτικό κόστος που της έχει προκαλέσει το βιβλίο, δεν ΤΟΛΜΑ να πει ότι το αποσύρει!! AΠIΣTEYTO!!

  Περιτό να προσθέσω ότι βρίσκω θλιβερό το γεγονός ότι η κυβέρνηση μετρά τα πάντα, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, με όρους πολιτικού κόστους. Είναι τραγικό!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αυτό ηταν Βομβα !

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

  Κ.Ρ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Παιδιά συγχαρητήρια και από μένα.

  Να αποσυρθεί Και το βιβλίο της ντροπής ΚΑΙη Γιαννάκου της
  ντροπής ΤςΡΑ.

  Να διορθώσετε το λίνκ τοθ άρθροθ, δεν δίνει το pdf.

  Στέλιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπράβο παιδία για ακόμα μία φορά. Το blog αυτό δικαιολογεί την ύπαρξη του και με το παραπάνο αποκαλύπτοντας και κάνοντας πράξη τα όσα λέει μακριά απο φτηνούς εντυπωσιασμούς, φωνές και μίζερες γκρίνιες που κάποιοι άλλοι κάνουν απλά για να γεμίζουν το blogaki τους.Εύγε για ακόμα μία φορά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο Κουτσίκος που αναφέρει στην φώτογραφία είναι ο πρώην άνδρας της Γιαννάκου;
  Γιατί αν είναι αυτός, τότε τι να πούμε
  ε ρε κάτι συμπτώσεις!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αυτος είναι, ο σύζυγος.

  %%%%

  follow the money

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. bravo paidia synexiste na toys xemprostiazete
  ayta einai 8emata
  plhronoyn ta amerikanakia gia na mas allaxoyn thn istoria
  kai o karagkiozhs poy kanei ton prothypoyrgo den milaei ka8oloy
  aspra skylia mayra skylia oloi oi politikoi mia geneia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΜΠΡΑΒΟ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!!!!

  ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΔΩ:http://clubs.pathfinder.gr/politicalincorect/383454?read=128&forum=45525

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Παιδιά συγχαρητήρια!!!
  Προσωπικά έχω εκφραστεί με γράμμα στον Ελεύθερο Τύπο υπέρ της απόσυρσης του συγκεκριμένου βιβλίου.
  Ωστόσο πιστέυω ότι μόνο αν οι ψηφορόροι της Γιαννάκου στην Α' Αθηνών δεν την ψηφήσουν - άρα το κόμμα της θα ύποστεί ζημιά εξαιτίας της - τότε μόνο θα καταλάβουν ότι πρέπει να αποσύρουν το πληρωμένο πόνημα της Ρεπούση!
  Πιστέυω ότι πρέπει να κάνουμε στην Γιαννάκου ζημιά με το να προβάλουμε το συγκεκριμένο θέμα μέχρι της εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η κυβέρνηση γνωρίζει καλά τις συνέπειες που μπορει να έχει αυτό το βιβλιο. Ομως επιμένει.
  Το να μην τυς ψηφίσουμε είνα αυτό που περιμένουνε. Το ξερουν, αλλά δε μπορούν να κάνου κάτι
  Γιατί;
  Μηπως βαρεθηκαν και θέλουν να ξεκουρστούν
  Μηπως κάποιοι τους κρατάνε;
  Εγω απο την άλλη δε δηλώνω οτι δε θα ψηφίσω Γιαννάκου.
  Εγω δηλώνω οτι αν η Γιαννακου και η Νέα ΔΗμοκρατία αλλάξουν στάση θα τους ξαναψηφίσω, οποια και αν είναι η αντίδραση της δύναμης που τους κρατά, ό,τι και αν βγει στη φόρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. μαυρο σε ολους οσους στηρίζουν το βιβλιο
  ειτε λεγεται παπανδρεου, βενιζέλος, ευθυμίου
  είτε καραμανλής, γιαννακου
  μαυρο για να στρώσουν χαρακτηρα
  γιατι ακόμα και αυτο πως θα τρεχουν να παρακαλανε τα αφεντικα τους τους αμερικανους για βοήθεια είναι αρκετο
  πουλημένοι πολιτικοι
  η ιστορία δεν θα αλλάξει ότι και να κάνετε
  η θέση σας είναι σε αυτη παρέα με όλους τους διάσημους προδοτες
  μαυρο στους προδοτες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Μήπως βάζετε το πήχυ ψηλά;
  εδώ δεν ασχολούνται τα βαριά ΜΜΕ με αυτά τα θέματα, θα το καταφέρετε εσείς;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Τα Βαρια νεοταξικα ΜΜΕ δεν εχουν λογο να ασχοληθουν.
  εμεις εχουμε
  Θεσσαλονικιός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. aytos eisai re thessalonikie
  pesta

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ο Πατριωτικός χώρος τα τελευταία χρόνια δείχνει μια απρόσμενη κινητικότητα, αυτό έχει δημιουργήσει ελπίδες αλλά παράλληλα δημιουργεί και ομάδες που θέλουν να εμποδίσουν αυτήν την δυναμική. Χαίρομαι γιατί βλέπω τους θολοκουλτουριάδηδες να είναι αγκυστρωμένοι στα κλισέ τους και να υποτιμούν τον χώρο καθώς νομίζουν πως ακόμα απαρτίζεται από γέρους και γραφικούς. Μη γνωρίζοντας πως ο πατριωτικός χώρος αυτή την στιγμή, και μιλώ εξωκομματικά (δηλαδή για την έκφραση του εκτός μαντριών) είναι στελεχωμένος με νέους και ιδιαίτερα μαχητικούς ανθρώπους. Το παράδειγμα το δικό σας το βλέπω και στις εφημερίδες του χώρου που είμαι σε θέση να γνωρίζω πως και αυτές είναι στα χέρια νέων. Επιμένω σε αυτό γιατί είναι η μοναδική προοπτική για τον τόπο.
  ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΤΑ
  δεν είστε μόνοι και δεν θα σας αφήσουμε μόνους
  σας βλέπουμε, σας διαβάζουμε
  και σας στηρίζουμε
  και όσο περνάει ο καιρός θα κερδίζετε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. €νωμένη €υρώπη: οι υπεύθυνοι του Άουσβιτς επιστρέφουν;


  Σήμερα στα “Νέα”, υπήρχε μια “περίεργη” ολοσέλιδη καταχώριση, με τίτλο “Οι υπεύθυνοι του Άουσβιτς επιστρέφουν”.

  Στο κείμενο αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία για τα συμφέροντα που στήριξαν τους Ναζί, τους πολιτικούς που συνέχισαν να τα στηρίζουν στην υπό κατασκευή Ενωμένη Ευρώπη και τους διαδόχους που ανέδειξαν.

  Η δημοσίευση προέρχεται από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Dr. Rath Health Foundation και τον ιστοχώρο Profit Over Life, στον οποίο είναι διαθέσιμα - για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό - τα αρχεία του δικαστηρίου της Νυρεμβέργης για την υπόθεση των καρτέλ φαρμάκων και πετρελαίου.


  ---


  Ολόκληρο το άρθρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Συγχαρητήρια για τις αποκαλύψεις !!!
  Παραχάραξη ιστορίας σε όλο της το μεγαλείο !!!
  Παραχάραξη για μια χούφτα ψωροδολλάρια... [αν και πιστεύω ότι παραπάνω τα λεφτά]!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Εδώ, στη σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρίσκονται τα στοιχεία για τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων στη γειτονιά μας.

  Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε, αλλά το πρόγραμμα για την Κοινή Ιστορία, από ελληνικής πλευράς ανήκει στο... Πάντειο πανεπιστήμιο.

  Πού ζήτησε η Ρεπούση να πάρει παρανόμως μετάθεση, αφού πρώτα σκανδαλωδώς έγινε αναπληρώτρια στο Αριστοτέλειο στη Θεσσαλονίκη;

  Καλά μαντέψατε, στο Πάντειο. Το είχε γράψει και το "Πρώτο Θέμα" πριν κάποιες εβδομάδες.

  Έχουμε μάτια και βλέπουμε και μέσα για να διαδώσουμε ό,τι βλέπουμε. ΔΕΝ θα περάσει ο φασισμός τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ξέχασα:

  Λέει στη σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης για "eight controversial issues". Ποια είναι αυτά τα περιβόητα οκτώ σημεία, των οποίων την ιστορία θέλουν να ξαναγράψουν;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Πάλι σε σελίδα του Συμβουλίου της Ευρώπης, γράφει:

  The Shared History Project

  This is a project, financed by the USA and implemented jointly by Sabanci University, Turkey; Panteion University, Greece and Columbia University, USA. Its primary objective is to initiate joint scholarship between Greek and Turkish historians which focuses on the deconstruction of national hate narratives. A progress report was provided by Vangelis KECHRIOTIS who is the project co-ordinator. The first topic covered by the project was "The burning of Smyrna/Ismir" - a mutually sensitive issue on which two opposing national hate narratives have emerged. Working groups have been established (Greek and Turkish) to examine seven different aspects of the topic:

  - The chronology of events;
  - The escalation of nationalism up to 1922;
  - Social and economic development of the area;
  - The month leading up to and the month after the actual burning of Smyrna/Ismir;
  - How Greek and Turkish national memories have been constructed around the event;
  - Oral history drawn from interviews with families from both sides;
  - Work on conflict resolution (which will not be undertaken until the groups working on the other dimensions have reported).

  Mr. KECHRIOTIS explained that, as co-ordinator, he was hoping to attend as many of the sub-group meetings as possible. Developments had been delayed because the funding had not been released on schedule; some new specialists had been recruited to the working groups and a strict timescale for the project had now been imposed. The final conference would be held in Ismir in October 2001. It was envisaged that the work on the burning of Smyrna/Ismir would be a pilot project and thought was already being given to other topics and themes to be approached in the same way.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Και εδώ, οι έρευνες του τουρκικού πανεπιστημίου Sabanci, που συμμετέχει στο πρόγραμμα (αναζητήστε με "greece" ή "greek").

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Poli endiaferonta olla!
  Bebaia to pio fobero einai oxi toso to idio to project oso i paradoxi se episimo periodiko tou state department oti olla auta proothoun ta simferonta tous kai ginontai mesa apo kathodigoumeni anepisimi diplomatia

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. και το ότι θα εχει και συνέχεια με την Ελληνικη Επανάσταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. [...}
  Ο/Η Ανώνυμος είπε...

  μαυρο σε ολους οσους στηρίζουν το βιβλιο ειτε λεγεται παπανδρεου, βενιζέλος, ευθυμίου είτε καραμανλής, γιαννακου
  [...}

  Κατ' αρχήν μπράβο! Δεν λέω πολλά γιατί πρέπει να είμαστε μετριόφρονες.

  Η ιδέα του φίλου είναι πολύ καλή, και εκεί έχω καταλήξει προσωπικά επειδή είδα ένα ποστ στη κόκκινη πιπεριά και μου έδωσε την ιδέα. Οι πολιτικοί φοβούνται τους ψηφοφόρους μια φορά, κάθε τετραετία. Αν υποχρεωθούν να εισπράξουν τα αργύρια της υποκρισίας τους μέσα από τα μπλόγκ δεν θα ήταν άσχημα.

  Βλέπω ότι τα χέρια σας πιάνουνε για τα κολλάζ, εικόνες και τα ρέστα. Την φωτό τους και το μύνημα πχ. "μαύρο στην Γιαννάκου". Η ιδέα είναι να γίνει καμπάνια για το "μαύρισμα" όλων των αχρείων με το υλικό που στοιχειοθετεί την εξαπάτηση και/ ή παραπλάνηση των πολιτών.

  Όσο το μύνημα θα είναι ανιδιοτελές, θα μεγαλώνει σαν χιονοστιβάδα.

  Προσοχή όμως γιατί όπου υπάρχει δράση υπάρχει και αντίδραση. Να περιμένετε "πόλεμο"....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. emeis eimaste h antidrash
  aytoi einai h drash
  ara o polemos exei xekinhsei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Συγχαρητήρια: «τρακ του» λοιπόν, μα δεν έχει πει κάποιος Υπουργός ή κάτι τέτοιο των ΗΠΑ επίσημα ότι έχουν σχέδια για όλα τα ενδεχόμενα;
  Συγχαρητήρια: ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε και η Γιαννάκου εφάρμοσε λοιπόν! μου θυμίζει την συμφωνία για τις βάσεις στην Ελλάδα: ο Γ. Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ) έκανε τις διαπραγματεύσεις και ο Σαμαράς (ΝΔ) την υπέγραψε (ή ανάποδα το ίδιο κάνει)
  Συγχαρητήρια: 84.000$ λοιπόν, δηλαδή ούτε μια χούφτα δολάρια … οι λιγούρηδες!
  Οφείλω να πω βέβαια ότι δεν έχω καμιά μα καμιά εμπιστοσύνη για το πώς μας μάθανε την ιστορία οι δικοί μας, αλλά και όταν ξαναγράφεται με την εποπτεία και τα $ των ΗΠΑ ακόμα χειρότερα
  Συγχαρητήρια και πάλι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ Η ΜΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ
  Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Αν η κίνηση που αναφέρεται στο παραπάνω link αποσκοπεί στην εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών τότε είμαι υπέρ.
  Αν έχει ως σκοπό να διαστρεβλώσει ιστορικά γεγονότα και να επιβάλλει κι άλλες ιστορικές μυωπίες τότε είμαι κατά.
  Αυτή τη στιγμή και οι δύο πλευρές (Ελλάδα και Τουρκία) στην επίσημη εθνική τους ιστορία αποκρύπτουν πάρα πολλά, ο καθένας φυσικά αποκρύπτει όσα άσχημα έπραξε και υπερτονίζει τα όσα υπέστη.
  Έτσι η Ελλάδα υπερτονίζει την Μικρασιατική Καταστροφή και η Τουρκία τα όσα υπέστη από την προέλαση του ελληνικού στρατού.

  Αυτή η υποκειμενική αντίληψη της ιστορίας, η οποία οράται με εθνικά κριτήρια, με βρίσκει αντίθετο.
  Αν η χρηματοδότηση των Η.Π.Α. αποσκοπεί να δημιουργηθεί και ένας τρίτος πόλος αποπροσανατολισμού, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα.

  Το μέλλον του τόπου είναι η ειρήνη και η αρμονική συμβίωση.
  Με τα σημερινά δεδομένα, η πιο εφικτή λύση είναι η είσοδος της Τουρκίας στην Ε.Ε. και σε αυτό πολύ σωστά κινείται η εξωτερική πολιτική της χώρας μας, αγνοώντας πολύ σωστά τις λαϊκίστικες εθνικιστικές αρλούμπες του Καρατζαφέρη, του Παπαθεμελή, του Ψωμιάδη, των παπάδων και όσων έχουν μείνει πίσω στις εξελίξεις, βλ.αντίβαρο.

  doctor

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 34. doctor μάλλον στο blog του ΣφΥΡΙΖΑ πρέπει να τα γράψεις αυτά....εντάξει νεοταξικέ γραικύλε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 35. ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ

  -Γλυκέ, μαυρόντυτε, πικρέ πατέρα-
  δεντρί με κούρβουλο κάθε κλωνί σου
  ακόμα ποιο ακριβό θρηνείς παιδί σου;
  -τη Σμύρνη-την τρανή μου θυγατέρα!

  -Πατέρα φτάνει. Σκούπισε το δάκρυ.
  Θεός τα παίρνει όλα και τα δίνει.
  Κι αν ίσως έχασες της γης μιαν άκρη
  μα της ζωής δε στέρεψεν η κρήνη.

  -Δεν ήταν γης μα ολάργυρο φεγγάρι.
  Χρυσάμαξα που αγγέλοι τηνε σύραν.
  Κι ήταν διαμάντι και μαργαριτάρι.
  Και δεν την πηρ’ ο Θεός: Τουρκοί την πήραν!

  Γιώργης Χολιαστός

  ΑπάντησηΔιαγραφή