Έκθεση στα σχολεία.

Είναι πραγματικά να απορεί κανείς με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στον τομέα της Παιδείας -υπαιτιότητα τόσο της επίσημης Πολιτείας και των Αρχών της, όσο και εκείνων που δηλώνουν ότι κόπτονται για την... αναβάθμισή της, διαλέγοντας ως λύση της καταλήψεις, τις πορείες, τα επεισόδια! Δεν υπάρχει σήμερα Έλληνας -χωρίς παρωπίδες βεβαίως- που να μην έχει αντιληφθεί πόσο χωλαίνει η Παιδεία (το "Ελληνική" έχει πάει περίπατο). Ο δε φαρισαϊσμός έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που κονδυλοφόροι και μαρκουτσοφόροι ασχολούνται με τα χάλια της Παιδείας μόνο όταν πλησιάζουν οι Εθνικές Επέτειοι,για να αποδείξουν πως τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν ούτε τα βασικά.
Και για να έρθουμε στο προκείμενο... Ακούσαμε σε όλα τα κανάλια για το απίστευτο περιστατικό να δίνονται "επεξηγήσεις" σε θέμα της έκθεσης στο οποίο διαγωνίζονταν μαθητές. Οι "επεξηγήσεις" αφορούσαν λέξεις όπως το "ψεγάδι" και άλλες τέτοιου τύπου... δυσκολονόητες! Οι αρμόδιοι φωστήρες λοιπόν του Υπουργείου κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις, ενώ οι "ευαίσθητοι" δάσκαλοι και καθηγητές δεν έβγαλαν τσιμουδιά για το γεγονός πως υπάρχει περίπτωση να μην γνωρίζουν οι μαθητές τους ελληνικές, απλές και όχι εξειδικευμένες, λέξεις! Εκτός λοιπόν από τα γνωστά που αναπαράγουν κατά περίπτωση οι κύριοι και κυρίες του Υπουργείου, ακούσαμε το εξής εκπληκτικό και τρομακτικό συνάμα. Οι επεξηγήσεις δόθηκαν για τους... αλλοδαπούς μαθητές, που δεν τις γνωρίζουν!
Και τι σημαίνει αυτό κύριοι φωστήρες;
Ότι αντί να ανεβαίνουν επίπεδο οι μαθητές, κατεβαίνουν κουτρουβαλώντας τα σκαλοπάτια της Παιδείας και της γλώσσας μας προκειμένου να... παρακολουθούν το επίπεδο των αλλοδαπών μαθητών;
Σε ποια χώρα ακριβώς συμβαίνει παρόμοιο φαινόμενο;
Και πριν σπεύσουν ορισμένοι να αρχίσουν τα γνωστά περί "πολυπολιτισμού", "ένταξης των αλλοδαπών" και τα λοιπά τετριμμένα. Σε όλες τις χώρες οι οποίες δέχονται μετανάστες δίνεται το γνωστό "Πιστοποιητικό Γλώσσας", μετά απο ανάλογες εξετάσεις και μάλιστα πολύ δύσκολες. Το εν λόγω πιστοποιητικό αποτελεί ένα πρώτο δείγμα πως ο κάθε μετανάστης, γνωρίζοντας τη γλώσσα της χώρας που έχει επιλέξει να μεταναστεύσει, θα μπορεί και καλύτερα να ζει (αφού θα συνεννοείται με τους γηγενείς) και να προσφέρει στην κοινωνία και στον παραγωγικό τομέα (βλέπετε για άλλες χώρες παραγωγικός τομέας και συμβολή στην ανάπτυξη δεν είναι τα στέκια των... φαναριών και οι κεντρικοί πεζόδρομοι που καταλαμβάνονται απο λαθρομετανάστες μικροπωλητές). Και αν δεν ικανοποιεί το παραπάνω παράδειγμα, έχουμε και άλλα. Για να διαθέτεις πτυχίο γνώσεως της αγγλικής γλώσσας (απαραίτητο πλέον σε όλους τους τομείς) παρακολουθείς χρόνια ολόκληρα μαθήματα αγγλικών και καταλήγεις να δώσεις εξετάσεις σε άγγλους ή αμερικανούς εξεταστές, γραπτώς και προφορικώς, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο γνώσεών σου. Να επισημάνουμε πως πληρώνεις για να λάβεις μέρος στις εξετάσεις (βλέπε πτυχίο Lower). Εάν δε, θέλεις ένα ανώτερου επιπέδου πτυχίο (Profisiency) το διάβασμα που πρέπει να ρίξεις είναι ακόμη περισσότερο, υποχρεώνοντας σε να μάθεις λεξιλόγιο που πιθανόν να μην το γνωρίζεις ούτε καν στη μητρική σου γλώσσα.Και εδώ στην Ελλάδα, που διαθέτει μια απο τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου, μια γλώσσα που μαθαίνουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ και επειδή την ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ξένοι, χρειαζόμαστε επεξηγήσεις για το "ψεγάδι", διότι υπάρχουν... αλλοδαποί μαθητές! Και δυστυχώς αυτά τα απίθανα ακούγονται απο στόματα... αρμοδίων! Τι άλλο να πει κανείς για τα χάλια μας... Μετά μας φταίνε τα αλλότρια κέντρα...

ΕΛΛΗΝΙΔΑ

2 σχόλια :

 1. τα σχολεια ειναι γεματα αλλοδαπους (και δευτερης γενιας να ειναι εχουν προβλημα γλωσσας)....

  ισως γιαυτο τρωγονται για τα ιδιωτικα σχολεια και πανεπιστημια: η δημοσια παιδεια θα εξυπηρετει την πλεμπα (αλλοδαπη και ημεδαπη) και τα ιδιωτικα τους εχοντες και κατεχοντες παραδακι και εξουσια... κατι σαν την δημοσια υγεια και τα νοσοκομεια ενα πραμα να πουμε...

  οντως ειμεθα πλεον η 51η πολιτεια της πολυπολιτισμικοτατης ΗΠΑ. γιατι να το κρυψωμεν αλλωστε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. "... οντως ειμεθα πλεον ...
  22 Μάϊος 2008 6:00 μμ",

  Ποίοι "είσθε πλέον ...", κυρία μου ?

  Δεν αντιλαμβάνεσθε ότι: ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ πλέον ?
  Δεν είμεθα πλέον, κυρία μου, τίποτα. Ούτε αριθμητικώς, ούτε πολιτισμικώς, ούτε, φεύ, τσαμπουκαλευτικώς. Κουραμπιέδες γάρ. Και ασήμαντοι σάν αριθμός. Καί διαβρωμένοι στο φρόνημα.

  Καί εάν η ΕΛΛΗΝΙΔΑ αρθρογράφος δεν ήταν παρά μία αμιγής γραία Μανιάτισσα Μοιρολογήστρα, θα αντιλαμβάνετο ότι στήν Φύση δέν υπάρχουν κενά. Ότι κενό αφήνουν στα σχολεία (σε αριθμό παιδιών) οι εκουσίως άτεκνες ή ολιγότεκνες "ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ", θα καλυφθεί νομοτελειακώς από ξένους πάσης μορφής και μυρωδίας.

  Καί ενώ πράγματι, "τα γνωστά περί "πολυπολιτισμού", "ένταξης των αλλοδαπών" και τα λοιπά τετριμμένα", είναι ακατάσχετες μπουρδο - δικαιολογίες, ταυτοχρόνως είναι φαρισαϊσμός να διαμαρτύρεται η ΕΛΛΗΝΙΣ για κάτι πού επέρχεται, ώς φυσικό και αναπόδραστο φαινόμενο.

  Μην μοιρολογήτε φωναχτά, Κυρία μου. Ενοχλείτε τα αυτιά μου.
  Και εάν θέλετε να συντρέξετε στην πιθανότητα ανάκαμψης, πουλήστε το 4 Χ 4 τζιπάκι σας, ξεβάψτε το μαλλί καί τα νυχοπόδαρά σας καί άντε κάντε κανά παιδί τής προκοπής, άντρα εάν βγή αγόρι και, μάνα, εάν βγή κορίτσι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή