Εγκρίθηκε η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλέξανδρου μπροστά από το δημαρχείο της Αθήνας!

Τέλος στην οδύσσεια της εγκατάστασης του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πόλη των Αθηνών

Μέχρι το Μάρτιο θα έχει τοποθετηθεί στην πλ. Κοτζιά (απέναντι από το δημαρχείο της Αθήνας) στην θέση του υπάρχοντος αγάλματος "Θησέας"

Ο έφιππος ανδριάντας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο εργαστήρι του γλύπτη - Μουσείο Μπενάκη


Την Δευτέρα 30/11/2009 και μετά από πρόταση του δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη ήρθε προς ψήφιση για έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο η τοποθέτηση του έφιππου ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πλατεία Κοτζιά. Για να γίνει αυτό θα έπρεπε να εγκριθεί και η ταυτόχρονη μετακίνηση του υπάρχοντος έργου "Θησέας" στην Κορεάτικη αγορά. Η πρόταση εγκρίθηκε με πλειοψηφία 22-7 και το άγαλμα θα είναι πραγματικότητα μέχρι τις αρχές Μαρτίου.

Για να γίνουν όλα αυτά όμως προηγήθηκε και η απαραίτητη συζήτηση που συμπτωματικά! βρήκε αντίθετους τα μέλη της αριστεράς που επέμειναν στον να μην φύγει το άγαλμα του Θησέα χωρίς βέβαια να προτείνουν που αλλού θα μπορούσε να γίνει η τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου κάτι που θα σήμαινε αυτόματα την παράταση της οδύσσειας.

Το υπάρχον άγαλμα "Θησέας" που θα αντικατασταθεί από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε πως το άγαλμα είναι ένα έργο του Γιάννη Παππά και έχει περάσει 40 κύματα μέχρι να φτάσουμε στις τελευταίες εξελίξεις.

Στην συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αμαλίας(Στύλοι Ὀλυμπίου Διός)
είχε τοποθετηθεί επιγραφή αλλά το άγαλμα δεν μπήκε ποτέ


Το αγάλμα αποκτήθηκε επι Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος είχε τοποθετήσει μια πινακίδα που έλεγε πως ανεγέρθει το άγαλμα επί δημαρχίας του.....αλλά το άγαλμα δεν μπήκε ποτέ !!!και όχι απλά δεν μπήκε αλλά μετά από δέκα μήνες αφαιρέθηκε και η πινακίδα από την νέα (τότε) δήμαρχο Ντόρα Μπακογιάννη που έκρινε πως μάλλον δεν πρέπει να ασχοληθεί με το άγαλμα αφού το άφησε στις αποθήκες για όλα τα χρόνια της δημαρχείας της.

**δείτε εδώ την ομάδα που έχει δημιουργηθεί στο facebook με αίτημα την τοποθέτηση του αγάλματος