"ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΠΛΙΤΕΣ" - ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟ, ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ


Οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ στο Φεστιβάλ "Journées Gallo-Romaines St-Romain-en-Gal 2012" , Vienne - Γαλλία


Σε μια περίοδο που η Ελλάδα  διανύει την πιο δυσμενή κατάσταση των τελευταίων 60 ετών, σε μία περίοδο που η εθνική υπερηφάνεια του  Έλληνα βάλλεται αδιακρίτως, ο Σύλλογος Ιστορικών Μελετών ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ, υπενθύμισε και διαφήμισε σε Διεθνές Ευρωπαϊκό κοινό το μεγαλείο της   Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.


Τα 14 μέλη της Αποστολής, ταξίδεψαν στην Γαλλία με σκοπό να επιδείξουν πάνω από μια χιλιετία ένδοξης Ελληνικής πολιτιστικής και στρατιωτικής Ιστορίας, στην εκδήλωση Journées Gallo-Romaines St-Romain-en-Gal 2012 που τελούσε υπό την Αιγίδα του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού.

Στα πλαίσια του ετήσιου Πολιτιστικού Φεστιβάλ που διεξάγεται στο Μουσείο Gallo-Roman της πόλης Vienne, οι ΚΟΡΥΒΑΝΤΕΣ Οπλίτες και οι Εύζωνες Παγκρατιστές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα, αιχμαλωτίζοντας  το ενδιαφέρον του κόσμου και εισπράττοντας το πιο δυνατό χειροκρότημα του κοινού.


Εξοπλισμένοι  με υψηλής πιστότητας πανοπλίες, ξεκινώντας από την Μυκηναϊκή περίοδο (12ο π.Χ αιώνα)  και φτάνοντας στα Ελληνιστικά χρόνια (2ο  π.Χ αιώνα),  παρουσίασαν μια υψηλής έντασης και επικινδυνότητας αναπαράσταση ναυτικής μάχης 6ου π.Χ αιώνα, εκτέλεσαν Οπλιτικές επιδείξεις, πάλεψαν ημίγυμνοι κάτω από δυνατό ήλιο και βαριά βροχή στα αθλητικά πρότυπα των αρχαίων Παγκρατιστών, αλλά και μύησαν τους επισκέπτες στην Αρχαία Ελληνική κεραμική ζωγραφική.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η αναπαράσταση της ναυτικής μάχης έγινε με αληθινό και λειτουργικό οπλισμό, και όχι με απλά ομοιώματα όπλων.

Παρά την πλήρη απουσία βοήθειας από την Πολιτεία, νιώθουμε υπερήφανοι για την συμμετοχή μας στην προσπάθεια προώθησης του Ελληνικού Πολιτισμού.


περισσοτερα ΕΔΩ: