Λυσσαλέες μάχες στη Ντέιρ Αλ Ζουρ – 500 νεκροί τζιχαντιστές – Πολιορκία κόλαση

Λυσσαλέα μάχη μαίνεται μεταξύ συριακού στρατού και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην πολιορκημένη από τους τζιχαντιστές πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ στην ανατολική Συρία.

Νωρίς το πρωί της Κυριακής φιλοκυβερνητικά Μέσα μετέδωσαν ότι περισσότεροι από 500 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν από τους στρατιώτες στις μάχες που μαίνονται.

Ο στρατός της Συρίας έσκαψε δύο μεγάλους ομαδικούς τάφους, στις περιοχές Αλ Μοχασάν και Χουγέικα Αλ Σακάρ για να θάψει τους νεκρούς τρομοκράτες.

Τα κυβερνητικά Μέσα μεταδίδουν ότι πολλοί τζιχαντιστές πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τους πολιορκημένους στρατιώτες.

Αργότερα την Κυριακή μεταδόθηκε ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση για να καταλάβει τον οδικό κόμβο Πανόραμα στην πολιορκημένη Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Ενώ η μάχη στον κόμβο βρισκόταν σε εξέλιξη, άλλες κυβερνητικές δυνάμεις προσπάθησαν να ανακαταλάβουν την περιοχή του νεκροταφείου της πόλης που οδηγεί στο αεροδρόμιο της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε και διέσπασε την πολιορκία της Ντέιρ Αλ Ζουρ τις προηγούμενες ημέρες, απομονώνοντας τις συνοικίες της πόλης που κρατά ο στρατός από το αεροδρόμιο, το οποίο επίσης κρατά η κυβέρνηση.

Αποκομμένη η πόλη από το αεροδρόμιο δεν μπορεί να ανεφοδιαστεί σε τρόφιμα και να λάβει ενισχύσεις. Ο στρατός της Συρίας διεξάγει διπλή μάχη.

Η φρουρά του αεροδρομίου προσπαθεί να το κρατήσει ενώ οι μονάδες που βρίσκονται στην πόλη να ανοίξουν πάλι δρόμο προς το αεροδρόμιο διώχνοντας το Ισλαμικό Κράτος.

Όπως έγινε γνωστό αργότερα την Κυριακή, οι στρατιώτες απέκρουσαν την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον κόμβο Πανόραμα.