Ο Μπαγκντάντι είναι παγιδευμένος στη Μοσούλη λένε οι Ιρακινοί

Ο ηγέτης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι είναι παγιδευμένος στην επαρχία της Νινευή, στο βορειοδυτικό Ιράκ, σύμφωνα με έναν εκ των ηγετών της Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι, δηλαδή των σιιτικών Μονάδων Λαϊκής Κινητοποίησης του Ιράκ.

Οι Ιρακινοί προσπαθούν να εντοπίσουν τα ίχνη του αρχιτρομοκράτη, με τα δίκτυα πληροφοριών τους, για να τον εξολοθρεύσουν.

Να σημειωθεί ότι η ανατολική πλευρά της Μοσούλης έχει πλέον περιέλθει πλήρως υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων ενώ η δυτική πλευρά της πόλης, που κατέχεται ακόμα από το Ισλαμικό Κράτος, είναι πλήρως αποκομμένη από τα εδάφη της οργάνωσης στη Συρία.

Η βεβαιότητα των Ιρακινών ότι ο Μπαγκντάντι είναι απομονωμένος κάπου στη Μοσούλη ή στον θύλακα της οργάνωσης στα δυτικά της πόλης τους αυξάνει τις προσδοκίες ότι αργά ή γρήγορα θα τον εντοπίσουν και θα τον σκοτώσουν, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στους τζιχαντιστές.

Πολεμικός χάρτης της πολιορκίας της Μοσούλης. Το Ισλαμικό Κράτος είναι αποκομμένο από τα βόρεια από τους Κούρδους Πεσμεργκά. Ανατολικά, νότια και δυτικά είναι ο ιρακινός στρατός. Το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζει να κρατά τη δυτική Μοσούλη, την πόλη Ταλ Αφάρ και τα εδάφη ανάμεσα στις δύο πόλεις, δημιουργώντας έναν θύλακα πλήρως απομονωμένο από τα εδάφη του δυτικά και προς τη Συρία. Κάπου σε αυτόν τον θύλακα κρύβεται ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι.

tribune.gr