7.000 Τούρκοι στρατοχωροφύλακες επιτίθενται στο PKK στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής μία από τις ευρύτερες «αντιτρομοκρατικές» επιχειρήσεις των τελευταίων ετών στη νοτιοανατολική Τουρκία όπου ζουν κυρίως Κούρδοι, με στόχο το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ανακοίνωσαν οι τουρκικές Αρχές.Περίπου 7.000 στρατοχωροφύλακες, 600 επίλεκτοι αστυνομικοί, καθώς και δεκάδες ελικόπτερα και τεθωρακισμένα έχουν κινητοποιηθεί γι’ αυτή την επίθεση στο Λίτσε, στην επαρχία του Ντιγιάρμπακιρ, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Εξάλλου σε 18 χωριά επιβλήθηκε αυστηρή απαγόρευση της κυκλοφορίας μέχρι νεωτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ.

Η επιχείρηση αυτή έχει στόχο να «εξουδετερώσει τα μέλη και τους συνεργούς του PKK, μεταξύ των οποίων στελέχη που είναι ύποπτα ότι έχουν δραστηριότητες στις δασικές και τις ορεινές ζώνες», σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή.

Η νέα επίθεση των δυνάμεων ασφαλείας πραγματοποιείται μερικές εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος που θα ενισχύσει τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

tribune.gr