Ωρύεται κατά της Ολλανδίας ο Ερντογάν: Ξέρουμε τους Ολλανδούς από τη Σρεμπρένιτσα

Νέα σφοδρότατη επίθεση στην Ολλανδία εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνδέοντας τη Χάγη με τη σφαγή της Σρεμπρένιτσα και κατηγορώντας την ολλανδική κυβέρνηση για «τρομοκρατία».«Η Ολλανδία δεν μας εξέπληξε, ήδη γνωρίζαμε το χαμηλό ήθος και τη συμπεριφορά των Ολλανδών, τα γνωρίζαμε από το ρόλο τους στη γενοκτονία στη Σρεμπρένιτσα», δήλωσε ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

«Κανείς δεν πρέπει να μας δίνει μαθήματα μερί ήθους, ειδικά από αυτούς που έχουν αίμα στα χέρια τους», ισχυρίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, δίνοντας εκ νέου συνέχεια στην αντιπαράθεση ανάμεσα στις δύο χώρες.

Μεγάλες προσφορές σε εξοπλισμό και είδη ένδυσης - υπόδησης

Η Ολλανδία συνδέεται με τη Σρεμπρένιτσα επειδή ολλανδοί κυανόκρανοι είχαν επιφορτιστεί με την προστασία των αμάχων που είχαν καταφύγει σε δήθεν ασφαλή ζώνη, όμως απέτυχαν παταγωδώς με συνέπεια οι σερβοβοσνιακές δυνάμεις να εκτελέσουν περίπου 8.000 αθώους, κυρίως άνδρες και ανήλικα αγόρια.

Το στίγμα της Σρεμπρένιτσα κυνηγά τη Χάγη έκτοτε, έχοντας προκαλέσει την παραίτηση τουλάχιστον μίας κυβέρνησης.

Ο Ερντογάν κατηγόρησε μάλιστα την Ολλανδία για κρατικά υποστηριζόμενη τρομοκρατία, σημειώνοντας πως η απόφαση της Χάγης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν δημοσίως έβλαψε την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Δεν είναι πια μπλοκ νόμων και ελευθεριών», είπε, σύμφωνα με τη «Sabah».