Οι Κούρδοι (SDF) απελευθέρωσαν την πόλη Τζαντιντάτ Μαχίτ από το Ισλαμικό Κράτος

Δεκάδες τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) σκοτώθηκαν σε επίθεση που εξαπέλυσαν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) κοντά στη Ράκα, τη ντε φάκτο πρωτεύουσα της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.Οι υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ μαχητές των SDF επιτέθηκαν στο αρχηγείο της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Τζαντιντάτ Μαχίτ, ανατολικά της Ράκα.

«Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) βομβάρδισαν τμήματα ασφαλείας του ISIS μέσα στην πόλη με βαρύ πυροβολικό και όλμους», δήλωσε ο αξιωματικός των SDF Χαμπούν Οσμάν μιλώντας στο ARA News.

Περισσότεροι από 45 τρομοκράτες σκοτώθηκαν από την επίθεση.

«Οι τρομοκράτες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν από την πόλη μετά τις βαριές απώλειες που υπέστησαν σε άνδρες και εξοπλισμό», επιβεβαίωσε ο Κούρδος αξιωματούχος.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) αφού κατέλαβαν στη συνέχεια την Τζαντιντάτ Μαχίτ πήραν λάφυρα πολλά οχήματα του Ισλαμικού Κράτους και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.

Η νέα νίκη σφίγγει ακόμα περισσότερο τον κλοιό γύρω από τη Ράκα.

Την Τετάρτη οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείριση πίσω από τις γραμμές των τρομοκρατών, τους μετέφεραν αμερικανικά ελικόπτερα, και κατέλαβαν το Φράγμα της Τάμπκα στον ποταμό Ευφράτη, δυτικά της Ράκα.

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε το Φράγμα ως οχυρό και φυλακή για υψηλά ιστάμενους ομήρους. Επίσης εκεί εκπαίδευε τζιχαντιστές για να πραγματοποιήσουν επιχειρήσεις εκτός Συρίας.

Η επιχείριση περικύκλωσης, πολιορκίας και άλωσης της Ράκα, που πραγματοποιούν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) με την υποστήριξη των ΗΠΑ, ονομάζεται «Οργή του Ευφράτη».

tribune.gr