Στο στόχαστρο της ΕΥΠ όλοι οι Τούρκοι στην Ελλάδα – Παιχνίδια κατασκόπων στη Θράκη

Οι αποκαλύψεις του Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, αυτοεξόριστου δημοσιογράφου της εφημερίδας ΖΑΜΑΝ, για συγκαλυμμένες επιχειρήσεις της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT στην Ελλάδα, προκάλεσαν συναγερμό στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), γράφει η εφημερίδα «Στο Καρφί».Τα κλιμάκια των μυστικών υπηρεσιών έχουν μαρκάρει όλους τους Τούρκους που βρίσκονται στην Ελλάδα με πρόσχημα τη συμμετοχή τους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Γιατί, όπως είπε ο Τούρκος δημοσιογράφος, πολλές ΜΚΟ έχουν στηθεί από το βαθύ κράτος της Τουρκίας για να καλύπτουν τις δραστηριότητες πρακτόρων.

Οι έρευνες της ΕΥΠ καλύπτουν τα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη και βεβαίως την Αθήνα όπου βρίσκονται πολλοί Τούρκοι… εθελοντές με πρόσχημα τη βοήθεια προς τους πρόσφυγες.

Πόλεμος πρακτόρων στη Θράκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Στο Καρφί», ο Ερντογάν ανησυχεί για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

Ο προβληματισμός του σουλτάνου έχει σχέση με την επιρροή σε μεγάλο τμήμα της μουσουλμανικής μειονότητας του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Για τον λόγο αυτό η MIT ενεργοποίησε τους μηχανισμούς της και ενίσχυσε τους πράκτορες στη Θράκη για να καταγράψει και να αποδομήσει το δίκτυο Γκιουλέν.

Οι συγκαλυμμένες επιχειρήσεις της MIT στη Θράκη περιλαμβάνουν και προβοκάτσιες.

Πηγές που επικαλείται το «Στο Καρφί» μιλούν με βεβαιότητα ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες θέλουν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή, την οποία θα χρησιμοποιήσει ο Ερντογάν για εσωτερική κατανάλωση στην Τουρκία, αλλά και για τη διάλυση του δικτύου που έχει στήσει ο Γκιουλέν στην ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη.

tribune.gr