Στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα στην Τουρκία – Τι δείχνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις

Λίγα μόνο 24ωρα έχουν απομείνει για το δημοψήφισμα ,το οποίο διεξάγεται την Κυριακή στην Τουρκία, με δύο νέες δημοσκοπήσεις να βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας.Όπως προκύπτει λοιπόν από τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δημοσκοπήσεων, ποσοστό της τάξεως του 51 έως 52% αναμένεται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα για τη συνταγματική μεταρρύθμιση για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου ANAR αναφέρει ότι το 52% των ψηφοφόρων πρόκειται να ταχθεί υπέρ του «ναι».

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους από τις 5 ως τις 10 Απριλίου σε 26 τουρκικές επαρχίες.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων έχει πέσει στο 8%, αναφέρει η ίδια δημοσκόπηση, επισημαίνοντας ότι υπάρχει αύξηση του «ναι» κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Μάρτιο.

Τα αποτελέσματα αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους στην Τουρκία, ενώ το ποσοστό του «ναι» αναμένεται να αυξηθεί λίγο από την ψήφο των μεταναστών, αναφέρει το ANAR σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο Twitter.

Η εταιρεία δημοσκοπήσεων Konsensus αναφέρει από την πλευρά της ότι το ποσοστό του «ναι» φτάνει το 51,2%.

Και αυτή η δημοσκόπηση διενεργήθηκε δια ζώσης σε δείγμα 2.000 ανθρώπων από τις 2 ως τις 8 Απριλίου σε 41 τουρκικές επαρχίες.

tribune.gr