«Είσαι υποκριτής και ο τελευταίος που μπορεί να μας κάνει κήρυγμα»: 'Αγρια καρφιά Νετανιάχου σε Ερντογάν

«Αυτοί που συστηματικά παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη δική τους χώρα δεν θα πρέπει να κάνουν κηρύγματα στην μόνη πραγματική δημοκρατία της περιοχής» ήταν η σκληρή απάντηση που έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ στις δηλώσεις του ισλαμιστή προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Σουλτάνος -μετά την αποτυχημένη μεσολάβησή του στην υπόθεση του Κατάρ- στράφηκε τώρα προς τα Ιεροσόλυμα θέλοντας να το παίξει αφεντικό της περιοχής και στα θέματα θρησκείας.
Από την πλευρά του, το γραφείο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξαπέλυσε επίθεση στον Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τον «υποκριτή», μετά και την καταδίκη της χώρας του από τον Πρόεδρο της Τουρκίας, σχετικά με τις ταραχές που εκτυλίχθησαν στα Ιεροσόλυμα.
Επικαλούμενος επίσης την Τουρκική εισβολή του 1974 και κατοχή κυπριακών εδαφών, ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ τονίζει πως «ο Ερντογάν είναι ο τελευταίος άνθρωπος που μπορεί να κάνει κήρυγμα στο Ισραήλ».
Το Γραφείο του Ισραηλινού Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι “θα έχει ενδιαφέρον (να δούμε) τι θα μπορούσε να πει ο Ερντογάν στους Κούρδους και στους κατοίκους της Βόρειας Κύπρου”.