Τι πρωτότυπο: Αλλοδαποί παραβίαζαν ενοικιαζόμενα στα Επτάνησα

Τα δωμάτια που νοικιάζουν παραθεριστές ή τα οχήματα που αφήνουν στις παραλίες των νησιών του Ιονίου βάζουν στόχο συμμορίες νεαρών αλλοδαπών με... «μακριά» χέρια! Δυο «ντουέτα» που δρούσαν στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα, εξαρθρώθηκαν από τις αστυνομικές αρχές.

Οι άνδρες της Ασφαλείας Αργοστολίου εξιχνίασαν τέσσερις κλοπές που διέπραξε ένα ζευγάρι Ρουμάνων. Ο 28χρονος άνδρας και η 29χρονη σύντροφός του ξεκίνησαν τη δράση τους στις 12 Ιουλίου από  τον Καραβόμυλο Σάμης, όπου διέρρηξαν ένα ενοικιαζόμενο δωμάτιο και άρπαξαν ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας 1.000 ευρώ. Στη συνέχεια, από τις 18 ως τις 21 Ιουλίου διέρρηξαν τις μπαγκαζιέρες τριών μοτοσικλετών στην περιοχή του Πλατύ Γιαλού και στο Αργοστόλι και έκλεψαν τρία κράνη και ένα πορτοφόλι με σημαντικό χρηματικό ποσό.

Σύμφωνα με το protothema, όλα τα κλοπιμαία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών και επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Οι δυο νεαροί δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για διακριμένες κλοπές διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.