Προκαλεί τους Άραβες η Άγκυρα: Κοινή άσκηση με το Κατάρ 6 και 7 Αυγούστου

Κοινή ναυτική άσκηση θα πραγματοποιήσουν Τουρκία και Κατάρ στις 6 και 7 Αυγούστου, προκαλώντας ακόμα περισσότερο τις αραβικές χώρες του Κόλπου και την Αίγυπτο που επέβαλλαν κυρώσεις στο Εμιράτο.
Όπως μεταδίδει η ελληνόγλωσση υπηρεσία της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης, TRT, σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που έγινε από το υπουργείο Άμυνας του Κατάρ, ο αρχηγός των Ναυτικών Δυνάμεων της χώρας υποναύαρχος Μοχάμεντ Μπιν Νάσερ Αλ Μοχάνεντι, επισκέφτηκε την τουρκική φρεγάτα TCG Gökova που αγκυροβόλησε στο λιμάνι Χάμαντ τη Δευτέρα.
Κατά την επίσκεψη αποφασίστηκε και η διεξαγωγή της κοινής ναυτικής άσκησης στις 6-7 Αυγούστου
Η τουρκική φρεγάτα TCG Gökova, με πλήρωμα 214 ανδρών αγκυροβόλησε στο λιμάνι Χάμαντ του Κατάρ τη Δευτέρα.
Να σημειωθεί ότι η Τουρκία οικοδομεί νέα μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στο Κατάρ και λέγεται ότι σκοπεύει να στείλει έως και 4.000 άνδρες στο πλούσιο Εμιράτο, μετατρέποντάς το έτσι σε προτεκτοράτο της.
Στο Κατάρ έχουν επιβληθεί κυρώσεις από Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν και άλλες χώρες με την κατηγορία ότι υποστηρίζει την τζιχαντιστική τρομοκρατία.
Η μόνη χώρα που ανοιχτά υποστηρίζει το Κατάρ είναι η Τουρκία, η οποία επίσης κατηγορείται για υποστήριξη των τζιχαντιστών.