Παρουσίαση βιβλίου για τις εκκλησιές και τα ξωκλήσια της Σαμοθράκης

Το βιβλίο «Σαμοθράκη λαϊκή λατρεία εκκλησιές και ξωκλήσια» παρουσιάζει αύριο Τετάρτη στις 9 Αυγούστου στις 8.30μμ στο Πνευματικό Κέντρο «Νικόλαος Φαρδύς» ,η θεολόγος Μαλτέζου Ιωάννα.
Το βιβλίο παρουσιάζει εκφάνσεις του λαϊκού πολιτισμού της Σαμοθράκης που αναδεικνύουν την ιδιαίτερη σχέση των κατοίκων της Σαμοθράκης με την εκκλησιαστική παράδοση. Επίσης καταγράφεται ο πλούτος των θρησκευτικών παραδόσεων, παροιμιών και παροιμιωδών εκφράσεων του νησιού.
Ιδιαίτερη αξία έχει το σπάνιο φωτογραφικό υλικό που συγκέντρωσε η συγγραφέας και παρουσιάζεται στο βιβλίο γιατί αποκαλύπτει πολύτιμα εθνικά και θρησκευτικά κειμήλια, τα οποία διασώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου σε σπίτια, εκκλησίες και ξωκλήσια της Σαμοθράκης.
Στο βιβλίο καταγράφονται πάνω από 350 ξωκλήσια αλλά όπως αναφέρει η συγγραφέας είναι πολύ περισσότερα.
«θεωρούμε χρέος μας να γνωρίσουμε στους νέους μας και να θυμίσουμε στους παλιούς όσα εμείς ζήσαμε ως παιδιά κοντά στους αγράμματους ,αλλά πολύ ευσεβείς γονείς, συγγενείς και συμπατριώτες μας» σημειώνει η κ.Μαλτέζου.
Το βιβλίο προλογίζουν ο Πολίτης Αθανάσιος φιλόλογος, Βραχιώλιας Στράτος ψυχολόγος και Αναστασιάδης Μιχάλης θεολόγος -Φιλόλογος .