«Η Ροδόπη έχει τη δική της Τήνο: Την Παναγία Φανερωμένη»

Χιλιάδες είναι οι πιστοί που συνέρευσαν και συρρέουν ακόμη και σήμερα μέχρι αργά το βράδυ, -καθώς θα τελεσθεί Αγρυπνία-, περπατώντας ή εποχούμενοι, στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Βαθυρρύακος, που είναι αφιερωμένη στα εννιάημερα της Παναγίας.
Η εικόνα είχε παρουσιασθεί με όραμα σε έναν Μουσουλμάνο, σύμφωνα με το οποίο βρήκαν την εικόνα στο Αμπελουργικό φυτώριο της Αιγείρου και αργότερα κτίστηκε η Εκκλησία με τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης στα Βαθύρρυακα.
Σήμερα το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, Παντελεήμων, ενώ συμμετείχαν όλοι οι ιερείς της ΡΟδόπης, αλλά και άγιοι Πατέρες από το Δήμο Περιστερίου και τη Βέροια. Το παρόν τους έδωσαν και οι τοπικές αρχές.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Παντελεήμων, υπογράμμισε πως η Ροδόπη έχει την δική της Τήνο, εννοώντας την Παναγία Φανερωμένη. Κάλεσε τους πιστούς να μην επαναπαύονται στο κεράκι, στη λαμπάδα, ή στο περπάτημα των 15 χλμ. «Είναι ωραία αυτά τα πράγματα. Ωστόσο, δεν εκπήρώνουμε μόνο έτσι το τάμα μας στην Παναγία. Το τάμα μας το κάνουμε όταν κάνουμε την αυτοκριτική μας και αποβάλλουμε από μέσα μας τους εγωϊσμούς και τις μικρότητες», σημείωσε ο Σεβαμσιώτατος.
Αύριο από τις 7 το πρωΐ θα τελσθεί Θεία Λειτουργία, όπου θα προεξάρχει και πάλι ο κ. Παντελεήμων.
Εξ άλλου έχουν προχωρήσει και τα έργα που γίνονται πέριξ της Μονής για την αντιπλημμυρική της θωράκιση, αλλά και εντός με το Αρχονταρίκι, έκθεση αγιογραφίας και προϊόντων της Μονής.
Στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης τα τελευταία χρόνια η Γερόντισσα Μαριάμ και η συνοδεία αυτής, φυλάνε και φροντίζουν την Εκκλησία και το γύρω χώρο της και τον έχουν μετατρέψει με την Αγάπη τους και την αφοσίωσή τους, σε ένα πραγματικό περιβόλι γαλήνης και παραμυθίας των πιστών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου