Ασφάλεια στη μεταφορά προσφύγων ζητούν οι αστυνομικοί

Επιστολή στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, για τους κινδύνους που εγκυμονεί η μεταφορά των προσφύγων από την αστυνομία, απέστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νότιας Δωδεκανήσου.
«Η συχνότητα των μεταγωγών, με μοναδικό μέλημα την άμεση μεταφορά των κρατουμένων από το ένα νησί στο άλλο, έχει ως αποτέλεσμα αυτές να πραγματοποιούνται με προχειρότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά η Ένωση.

Και συνεχίζει:

«Εκτίμηση μας είναι ότι η παρουσία Αστυνομικών σ’ ένα πολεμικό πλοίο που μεταφέρει μετανάστες, δεν έχει κανένα άλλο λόγο παρά μόνο ν’ αποτελέσουν εξιλαστήρια θύματα, στην περίπτωση που απλά ένα μετανάστης αποφασίσει να πηδήξει στην θάλασσα ή πάθει οτιδήποτε άλλο από την πολύωρη παραμονή του στο κατάστρωμα.
Βέβαια, η θέση της Ένωσής μας την οποία παρακαλούμε να εξετάσετε είναι ότι η Ελληνική Αστυνομία και ιδιαίτερα οι απλοί αστυνομικοί , ουδεμία αρμοδιότητα έχουν με συνοδείες επί πολεμικών σκαφών ή σκαφών του Λιμενικού.
Ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι μεταγωγές αυτές, θεωρούμε ότι αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την ασφάλεια των αστυνομικών , τόσο για την σωματική τους ακεραιότητα όσο και την υπηρεσιακή τους.
Από την πλευρά μας απευθυνόμαστε σε εσάς, γιατί θεωρούμε ότι μόνο εσείς μπορείτε με την παρέμβαση σας να διορθώσετε την ανωτέρω κατάσταση, η οποία εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους (απόδραση, τραυματισμό, μετάδοση ασθενειών κ.α.) για τα μέλη μας».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου