Ρε τι λένε πάλι οι τουρκαλάδες; Φαρμακονήσι, Ψέριμος, Καλόλιμνος είναι τουρκικό έδαφος!

Τον ισχυρισμό ότι η Ελλάδα κατέλαβε στρατιωτικά «18 τουρκικά νησιά» στο Αιγαίο μεταξύ των ετών 2004 και 2014 στηρίζουν Τούρκοι εγείροντας νέες αξιώσεις και προβαίνοντας σε νέες προκλήσεις.
Ο βουλευτής του κεμαλικού «κεντροαριστερού» Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), Μεχμέτ Αλί Τσελεμπί, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό HALK TV στήριξε την ακραία αυτή άποψη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα ξεκινάει από τα νησιά που βρίσκονται γύρω από τα Δωδεκάνησα. Εγείρουν δικαιώματα πάνω σε 17 νησιά και μία βραχονησίδα. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται εντός των 6 ναυτικών μιλίων των χωρικών υδάτων μας. Τα προβλήματα ανακύπτουν από αυτό. Τι κάνουν τώρα στην επέτειο της Συνθήκης της Λωζάνης; Βγαίνουν στις Οινούσσες. Η Ελλάδα το 2006 ανοίγει σχολή εμποροπλοιάρχων στο νησί αυτό, το οποίο θα έπρεπε να παραμένει άδειο. Το 2015 ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο πρωθυπουργός, αφαιρεί την τουρκική σημαία από το σκάφος του, τοποθετεί την ελληνική σημαία και εισέρχεται με διαβατήριο. Στο δικό μας νησί, στα εδάφη της πατρίδας μας εισέρχεται με διαβατήριο» είπε ο Τσελεμί και συνέχισε στις προκλητικές του δηλώσεις:
»Τα άλλα νησιά, το Φαρμακονήσι, η Ψέριμος, η Καλόλιμνος, όλα αυτά βρίσκονται στις περιοχές των Μούγλων, του Αϊδινίου και της Σμύρνης. Αυτά τα νησιά είναι αυτήν τη στιγμή στρατιωτικοποιημένα».
Επικαλούμενος, μάλιστα, τα άρθρα 12 και 13 της Συνθήκης της Λωζάννης, σημείωσε ότι η Χίος, η Λέσβος, η Κως, η Ρόδος, η Λήμνος πρέπει να παραμένουν αποστρατιωτικοποιημένα.
«[…] Το 2016 κάνουν άσκηση (στην Χίο). . Κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. […] Αυτήν τη στιγμή (τα νησιά) έχουν αεροδρόμια στα οποία μπορεί να προσγειωθούν αεριωθούμενα αεροσκάφη. Κάνουν συνεχώς πτήσεις παραβιάζοντας των εναέριο χώρο μας», υπογράμμισε.