Συνελήφθησαν τέσσερις τζιχαντιστές στη Μόσχα – Σχεδίαζαν μακελειό

Τέσσερις τζιχαντιστές, οι οποίοι σχετίζονταν με το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις στη Μόσχα, τέθηκαν υπό κράτηση από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSΒ).
Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της FSB «ο τρομοκρατικός πυρήνας προετοίμαζε σειρά χτυπημάτων σε δημόσια μέρη, όπως μαζικές συγκοινωνίες και μεγάλα εμπορικά κέντρα στη Μόσχα».
Οι τζιχαντιστές θα χρησιμοποιούσαν βομβιστές αυτοκτονίας με εκρηκτικά μεγάλης ισχύος, συμπληρώνει η FSB, η οποία ανακάλυψε το εργαστήριο όπου κατασκευάζονταν αυτές οι βόμβες.
Οι συλληφθέντες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, περιλαμβάνουν έναν Ρώσο πολίτη και τρεις πολίτες κρατών της κεντρικής Ασίας.
Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται προς το παρόν ο «εγκέφαλος» και μέλος του Ισλαμικού Κράτους, ο ειδικός στην παραγωγή εκρηκτικών και τα δύο άτομα που θα υλοποιούσαν την επίθεση.
Με βάση τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η FSB, την προετοιμασία των επιθέσεων συντόνιζαν ηγετικά στελέχη του ISIS από τη Συρία, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που βρίσκονται στη διεθνή λίστα καταζητούμενων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου