Εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ειδικών Δυνάμεων στην Κρυσταλλοπηγή

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Σχη ε.α. Δημήτρη Γεωργάκη, αντιπροσωπειών καταδρομέων από τις Λέσχες της, φίλων και συγγενών των πεσόντων καταδρομέων,αλλά και με τη   συμμετοχή πολυπληθούς αντιπροσωπίας της Ε.Α.Α.Σ. Νομού Λάρισας,με επικεφαλής  τον νέο Πρόεδρο της Αντιστράτηγο Βλάχο Κωνσταντίνο και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, πραγματοποίησε το υπέρτατο  χρέος της, να  αποτίσει, φόρο τιμής, στους ήρωες  πεσόντες καταδρομείς στο Τρίστρατο της Κρυσταλλοπηγής στην Καστοριά, όπου το μνημείο πεσόντων καταδρομέων, με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και επίκαιρη ομιλία.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος τόνισε ότι βρισκόμαστε σ΄ ένα ιστορικό χώρο, τιμής, εθνικής μνήμης και περισυλλογής.

Συγκεντρωθήκαμε σήμερα, 68 χρόνια μετά, για να αποτίσουμε, με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, έναν ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ηρωικούς νεκρούς, Αξιωματικούς και Οπλίτες των Καταδρομών, οι οποίοι με την προσφορά του πιο πολύτιμου αγαθού, τη ζωή τους, εξασφάλισαν σε μας την εθνική ανεξαρτησία, την αξιοπρέπεια, την ελευθερία και την ειρήνη.

Είναι μεγάλο το χρέος μας προς όλους αυτούς και ιδιαίτερα προς τους νεκρούς, που πολέμησαν για τις μεγάλες αυτές ανθρώπινες αξίες

Ας υποκλιθούμε ευλαβικά, μπροστά στο σεπτό αυτό μνημείο, στην τιμημένη σημαία μας και στις ψυχές των αθάνατων νεκρών μας,Σ΄ αυτούς που δεν πρόλαβαν να γευτούν τις χαρές της ζωής, επειδή έφυγαν ακριβώς σ’ αυτήν τη γλυκιά, την τρυφερή, την ανεπανάληπτη ηλικία , όπου ανθίζουν τα νιάτα και καλπάζουν τα όνειρα

Σ΄ αυτούς που έδωσαν στην αγαπημένη τους το πικρό φιλί του αποχαιρετισμού και δεν αξιώθηκαν ποτέ να πάρουν πίσω, το γλυκό φιλί της αντάμωσης, του νόστου, της επιστροφής, γιατί η μοίρα όρισε διαφορετικά, να μείνουν εσαεί εδώ να φυλάνε Θερμοπύλες.

« Ήταν πολύ σκληρή η εποχή εκείνη και δεν είναι ευχάριστο να τη θυμάται κανείς. Για μάς τους νεωτέρους,  θέλω να τονίσω την αξία της ειρήνης και της συμφιλίωσης και να επισημάνω  ότι σε έναν πόλεμο οι μόνοι νικητές είναι οι ζωντανοί. Σε εμάς τους ζωντανούς ανήκει η υποχρέωση να καθοδηγήσουμε, με τον καλλίτερο τρόπο, τις επερχόμενες γενιές, ώστε να μη ζήσουν τα τραγικά γεγονότα της τότε εποχής. Αξίζει να ευχαριστηθούμε και να εκμεταλλευθούμε και την τελευταία σταγόνα ελευθερίας που κερδίσαμε…».

​Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων   δεν θα ξεχάσει ποτέ, αυτούς πουμε τη θυσία τους μας έδωσαν ελεύθερη την πατρίδα μας και τους τιμούμε όπως …μόνο οι Καταδρομείς γνωρίζουν!!!

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου