Η αμερικανική πρεσβεία για τις διαδηλώσεις στη μνήμη Ισαάκ-Σολωμού

Σε ανακοίνωσή της, η Πρεσβεία ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες ότι σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, θα πραγματοποιηθούν στο νησί διαδηλώσεις από τις 4 – 6 Αυγούστου λόγω της επετείου των γεγονότων που συνέβησαν το 1996 και οδήγησαν στον θάνατο του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.
 Η Πρεσβεία σημειώνει ότι λόγω των διαδηλώσεων θα προκληθούν προβλήματα στην κυκλοφορία και αναφέρει ότι σήμερα, Παρασκευή 4 Αυγούστου, περίπου 40 μοτοσικλετιστές θα μεταβούν από την Πάφο μέσω Πύργου στο οδόφραγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Αστρομερίτη, ενώ το Σάββατο, μεταξύ 08:30 και 10:00 το πρωί, περίπου 800-1,000 μοτοσικλετιστές σχεδιάζουν να εισέλθουν στη νεκρή ζώνη που ελέγχεται από τον ΟΗΕ μέσω των οδοφραγμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Λήδρα Πάλας, και τον Αγιο Δομέτιο, κάτι που θα επηρεάσει την κυκλοφορία στο κέντρο της Λευκωσίας και στις περιοχές γύρω από τα οδοφράγματα.
 Σημειώνει, ακόμη, ότι την Κυριακή 6 Αυγούστου, διαδηλώσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν ανήμερα των μνημοσύνων στη νεκρή ζώνη που ελέγχεται από τα ΗΕ κοντά στη Δερύνεια.
 «Η Πρεσβεία των ΗΠΑ έχει συμβουλέψει τους υπαλλήλους της να αποφύγουν περιοχές κοντά σε αυτές τις διαδηλώσεις», αναφέρεται.
 Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ακόμη και διαδηλώσεις που προορίζονται να είναι ειρηνικές μπορούν να οδηγήσουν σε αντιπαραθέσεις και να κλιμακωθούν σε βία.
 ‘Θα πρέπει να αποφεύγετε περιοχές διαδηλώσεων και να είστε προσεκτικοί εάν βρίσκεστε κοντά σε μεγάλες συγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες ή διαδηλώσεις’, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ