Μακελειό από επίθεση γυναικών καμικάζι στη Νιγηρία!

Τρόμο και θάνατο έσπειραν τρεις γυναίκες καμικάζι στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μια επίθεση που φέρει το αποτύπωμα τις ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ και προκάλεσε τον θάνατο 27 ανθρώπων,
Μια από τις καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένη σε αγοαρά του Μανταράρι, 25 χιλιόμετρα μακριά από το Μαϊντουγκούρι, ενώ οι άλλες δύο ανατινάχθηκαν στην είσοδο ενός κοντινού προσφυγικού καταυλισμού.
83 άνθρωποι τραυματίστηκαν συνολικά στις τρεις εκρήξεις σ’ αυτή την περιοχή της χώρας, που είναι το επίκεντρο των συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και της Μπόκο Χαράμ.
«Η πρώτη γυναίκα ανατινάχθηκε προκαλώντας πανικό», είπε ο Μπάμπα Κούρα, μέλος της εθελοντικής φρουράς που συγκροτήθηκε για να πολεμήσει τους τζιχαντιστές. «Οι άνθρωποι έτρεχαν να κλείσουν τα καταστήματά τους, όταν οι άλλες δύο βομβίστριες πυροδότησαν τα εκρηκτικά τους προκαλώντας τις μεγαλύτερες απώλειες», συμπλήρωσε.
Ο στρατός της Νιγηρίας κατάφερε πέρυσι να ανακτήσει μεγάλο μέρος των εδαφών που ήλεγχαν οι ισλαμιστές αντάρτες. Αλλά οι τελευταίοι αντεπιτέθηκαν λυσσαλέα από τον περασμένο Ιούνιο σκοτώνοντας τουλάχιστον 143 άτομα μέχρι τη χθεσινή επίθεση.
Η Μπόκο Χαράμ έχει ξεκινήσει εδώ και οκτώ χρόνια έναν πόλεμο με στόχο τη δημιουργία ενός Ισλαμικού κράτους στη βορειοανατολική Νιγηρία, ενώ προκάλεσε διεθνή κατακραυγή τον Απρίλιο του 2014 με την απαγωγή άνω των 200 μαθητριών, γνωστών ως «τα κορίτσια του Τσιμπόκ».
Στα οκτώ χρόνια της δράσης πάνω από 20.000 άνθρωποι έχουν χάσει τις ζωές τους ενώ κάπου 2,7 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους για να γλιτώσουν.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου