«Αυτή είναι η απόδειξη πως οι Έλληνες θα είναι πάντα Ορθόδοξος λαός»: Επιτέλους μίλησε ο Ιερώνυμος!

Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος, επισήμανε στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε χαρακτηριστικά πως αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά την γενικότερη εικόνα, όχι μόνο την σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία.

Αυτό, τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, είναι η μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο διάστημα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε σήμερα στον Ι.Ν Μεγάλης Παναγιάς στην Θήβα, ο οποίος εορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας. Παράλληλα δε σήμερα εορτάζονται τα 50 χρόνια του Αρχιεπισκόπου στην Ιερoσύνη.

Οι εορτασμοί στην Θήβα έγιναν παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εμμέσως στο ζήτημα επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» και σε άλλο σημείο πως «η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική».

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου