Κάποιος να ενημερώσει τον Πολάκη: Η Πολεμική μας Αεροπορία σώζει ζωές στα νησιά

Τη «γύμνια» και την ανεπάρκεια του ΕΣΥ, έτσι όπως αυτό έχει καταντήσει στην Ελλάδα του έβδο­μου μνημονιακού χρόνου, ήλθε να καταδείξει η ημερήσια αναφορά του προσφερόμενου σημαντικού έργου στον τομέα της σημαντι­κότατης προσφοράς της Πολεμι­κής Αεροπορίας προς το κοινωνι­κό σύνολο και τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με αυτό το αδιάψευστο στοιχείο, μόνο προχθές, 25 Ιουλίου, τα πτητικά μέσα της ΠΑ παρέσχον το εξής έργο στον τομέα των αεροδιακομιδών ασθενών και τραυματιών από διάφορα σημεία της νησιωτικής Ελλάδας.

Σε μία μόνο μέρα ένα μεταφορικό αεροσκάφος της 354 Μοίρας μετέφερε από τη Ζάκυνθο έναν 76χρονο ασθενή στα Ιωάννινα και αργότερα, το ίδιο αεροσκάφος, με άλλη πτήση, έναν 82χρονο ασθενή από την Πάρο στην Ελευσίνα. Επίσης, άλλο αεροσκάφος μετέφερε από τη Σάμο στην Ελευσίνα μια 5χρονη ασθενή. Ακόμα, ένα ελικόπτερο Super Puma της 384 Μοίρας μετέφερε από την Κάλυμνο στο Ηράκλειο, με μία πτήση, μια 77χρονη ασθενή και έναν 66χρονο
. Θυμίζουμε ότι προ μηνών έγινε «φιέστα», όπου ο ίδιος ο πρωθυπουργός «εγκαινίασε» το νοσοκομείο στη Σαντορίνη, στο οποίο μάλιστα μετέβη ύστερα από μερικές μέρες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Πολάκης και εγχείρησε ασθενή (!). Τώρα η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τα πτητικά μέσα της Π.Α, που δεν έχουν και μεγάλες διαθεσιμότητες λόγω ελλείψεως ανταλλακτικών, με εξοντωτικούς ρυθμούς, σε ρόλους «ιπτάμενων ασθενοφόρων».

Σημειώνεται ότι στα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνονται τα αντίστοιχα στοιχεία της Αεροπορίας Στρατού, που εδώ και μερικούς μήνες έχει αποσπάσει σε μόνι­μη βάση στη Σύρο ένα σύγχρονο μεταφορικό ελικόπτερο ΝΗ-90 ακριβώς για να κάνει τις αεροδιακομιδές στα νησιά του Αιγαίου.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σ. ΜΠΛΑΒΕΡΗΣ

(ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ-27/07/2017)

staratalogia