«Εδώ δεν είναι μουσείο, είναι τζαμί»: Το βίντεο του αίσχους με τούρκους να προσεύχονται στην Αγιά Σοφιά!

Στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη εισήλθαν δύο Τούρκοι μουσουλμάνοι, γονάτισαν και άρχισαν να προσεύχονται, μπροστά στα μάτια των έκπληκτων τουριστών και παρά την απαγόρευση που ισχύει λόγω της λειτουργίας του χώρου ως μουσείου εδώ και 100 χρόνια.
Μάλιστα ο ένας από τους δύο έβγαλε προκλητικά την μπλούζα του για να δείξει από μέσα μία άλλη μπλούζα με τυπωμένη την τουρκική σημαία.
Αμέσως μετά ο Χαλίλ Ακγιαμάν και ο Μαχμούτ Αλάν δήλωσαν ότι το έκαναν για να διαμαρτυρηθούν για το τέμενος Αλ Ακσά στα Ιεροσόλυμα του Ισραήλ.
Τους πλησίασαν αμέσως δυο υπεύθυνοι ασφαλείας του μουσείου, χωρίς όμως να επέμβουν και, αφού τους περίμεναν να τελειώσουν τη προσευχή τους, τούς απομάκρυναν.
Κατά την έξοδό τους ένας από τους δυο δήλωσε ότι το βράδυ της Τρίτης το Ισραήλ εισέβαλε στο τέμενος Αλ Ακσά και μετά συνέχισε λέγοντας:«
«Εδώ δεν είναι μουσείο, είναι τζαμί. Εκεί μπήκαν με στρατιωτικές μπότες και εδώ μπαίνουν με παπούτσια, που είναι το ίδιο πράγμα (σ.σ. βεβήλωση κατά το Ισλάμ, οι μουσουλμάνοι εισέρχονται στα τζάμια ανυπόδητοι)».
Ένας τουρίστας με το κινητό του κατέγραψε τη εν λόγω σκηνή και μόλις ο αστυνομικός τον είδε, του ζήτησε να σταματήσει τη λήψη.

Δείτε το βίντεο: