Ο ΑΓΕΕΘΑ σε «αερομαχία» με τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας

Ο αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου, βρέθηκε σήμερα στην 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα, στο πλαίσιο παρακολούθησης της εκπαίδευσης μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της προσωπικής επαφής με το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τους.

Όπως το συνηθίζει, καθώς ηγείται δια του παραδείγματος, ο ΟΥΚάς αρχηγός ΓΕΕΘΑ συμμετείχε ενεργά στην εκπαίδευση της μονάδας. Παλαιότερα έχει πέσει με αλεξίπτωτο ελευθέρας πτώσεως στην θάλασσα, όπως κάνουν οι νεότεροι ηλικιακά συνάδελφοί του, και χωρίς κανένα πρόβλημα ολοκλήρωσε το σενάριο της επιχείρησης στην οποία συμμετείχε.

Στην αποψινή επίσκεψη, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημερώθηκε για την ημερήσια δραστηριότητα της 115 Πτέρυγας Μάχης και έλαβε μέρος σε πτήση προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης της 340 Μοίρας, επιβαίνων σε μαχητικό αεροσκάφος F-16 Blοk 52+, σε σχηματισμό ζεύγους αεροσκαφών. Ο Αρχηγός ΓΕΑ συμμετείχε στην πτήση επιβαίνων στο δεύτερο αεροσκάφος του σχηματισμού.

Το σενάριο της αποστολής προέβλεπε πτήση χαμηλής ναυτιλίας, στη θαλάσσια περιοχή νότιου-νοτιοανατολικού Αιγαίου, επί τόξου Δία – Καρπάθου – Ρόδου – Καστελόριζου – Ρεθύμνου, εκτέλεση εικονικών προσβολών σε εναέριους και επίγειους στόχους καθώς και εικονική αερομαχία μεταξύ των αεροσκαφών του σχηματισμού.
newsbeast.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου