Τραγωδία «Ήλιος»: Ξύπνησαν οι μαύρες μνήμες από το Γραμματικό

Ξύπνησαν και πάλι σήμερα οι μνήμες από το μαύρο πρωινό της 14ης Αυγούστου του 2005, όταν το Boeing 737 της αεροπορικής εταιρείας Ήλιος που εκτελούσε την πτήση 522 από τη Λάρνακα στην Πράγα δεν έμελλε να φτάσει ποτέ στον προορισμό του.
 Για 121 ψυχές ο Ήλιος έσβησε για πάντα. Το ίδιο και για εκατοντάδες συγγενείς και φίλους οι οποίοι δεν δικαιώθηκαν ποτέ από τα χιλιάδες αναπάντητα γιατί.
 Στο 12ο μνημόσυνο της αεροπορικής τραγωδίας που τελέστηκε σήμερα στον ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι αναβίωσαν και πάλι οι μνήμες από την αποφράδα εκείνη Κυριακή. Δεκαέξι ψυχές από το Παραλίμνι έσβησαν άδικα στον λόφο του Γραμματικού, δύο οικογένειες, η οικογένεια Χρήστου Πυρίλλη και Αντώνη Αντωνίου ξεκληρίστηκαν.
 Μαζί με αυτούς τα τρία μέλη της οικογένειας Κουτσόφτα, που χάθηκε αφήνοντας πίσω τον δίχρονο τότε Βασίλη να μεγαλώνει με τους παπούδες και τις γιαγιάδες του.
 Το ετήσιο μνημόσυνο τελέστηκε προϊσταμένου του Μητροπολίτη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου Βασιλείου.Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης.
 Ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στους τάφους των θυμάτων στο κοιμητήριο Παραλιμνίου.
 Μνημόσυνα τελέστηκαν και σε άλλους ναούς της ελεύθερης Κύπρου.
0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου