Μέσω ebay χρηματοδοτούσε μέλος του το ISIS στις ΗΠΑ

Το FBI έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία από έρευνα που έλαβε χώρα πέρυσι μετά από σύλληψη μέλους του ISIS στο Μέιν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας το ISIS έχει καταφέρει να βρει κενό στο σύστημα της πλατφόρμας του e-bay και διοχέτευση πολλές εκατοντάδες χιλιάδες δολαρίων σε μέλος του στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα πέρυσι οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ προχώρησαν στη σύλληψη του Mohamed Elshinawy ο οποίος είναι Αμερικανός πολίτης και αποδείχθηκε πως είχε στρατολογηθεί από το ISIS. Ο Mohamed Elshinawy διατηρούσε λογαριασμό στο ebay ο οποίος μέσα σε διάστημα 6 μηνών εμφάνισε κινήσεις πολλών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων. Το FBI μετά από έρευνες ανακάλυψε πως οι συναλλαγές που εμφάνιζε ο συγκεκριμένος λογαριασμός ήταν πλαστές και σύντομα εντόπισε και την πηγή που προχωρούσε στις υποτιθέμενες αγορές.
Κατά την κατάθεσή του ο Mohamed Elshinawy αποκάλυψε στις αμερικανικές αρχές πως η συγκεκριμένη μέθοδος αποστολής χρημάτων, είναι δικό του σχέδιο και χρησιμοποιήθηκε προκειμένου το ISIS να του στείλει χρήματα για «οργανωτικούς σκοπούς».
Τα στοιχεία που έχει συλλέξει από τις συγκεκριμένες συναλλαγές η ομοσπονδιακή αρχή των ΗΠΑ αναμένεται να δοθούν εντός των επόμενων μηνών και στο ebay προκειμένου να ελεγχθεί το σύνολο των χρηστών του για ανάλογες ενέργειες.