Ο Ζάεφ... προστάτης της 5ης Διάσκεψης των παιδιών Προσφύγων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου»!

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων , Ζόραν Ζάεφ και ο υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου αρμόδιος για τη Διασπορά, Έντμοντ Αντέμι, δέχθηκαν την αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σλαβομακεδόνων από τη «Μακεδονία του Αιγαίου».
Ο σύλλογος των Σλάβων αυτών, είναι απόγονοι  των Σλάβων που έφυγαν από την ελληνική Μακεδονία την εποχή του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα.
Επίσης, μαζί τους ήταν και εκπρόσωποι του παρόμοιου σλαβικού  Συλλόγου «Δεν Ξεχνώ» από τη Στρούμιτσα (Στρώμνιτσα).
Η αντιπροσωπεία κάλεσε επίσημα τον πρωθυπουργό να είναι ο προστάτης της 5ης Διάσκεψης των Προσφύγων Παιδιών από τη «Μακεδονία του Αιγαίου» (έκφραση αλυτρωτική που χρησιμοποιείται από μακεδονιστές Σλάβους, που είναι οπαδοί  της λεγόμενης ‘Μεγάλης Μακεδονίας’).
Η συνάντηση αυτών των Σλάβων έχει προγραμματισθεί να λάβει χώρα από 19 έως 21 Ιουλίου του επόμενου έτους στην πόλη των Σκοπίων.
Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας και την χαρακτήρισαν ως ένα θετικό βήμα στην οικοδόμηση φιλικών σχέσεων με τους γείτονες καθώς και με την Ελλάδα.
Με την ευκαιρία της συνάντησης τους με τον πρωθυπουργό,  εκτίμησαν ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σημείο εκκίνησης για την οικοδόμηση καλύτερων σχέσεων με την Ελλάδα.
Επισημαίνεται ότι σε παλαιότερες δηλώσεις τους είχαν αναφέρει ότι θα θέσουν στον πρωθυπουργό θέμα για περιουσίες των προγόνων τους στην Ελλάδα, ζητώντας χρηματική αποζημίωση από το ελληνικό κράτος...
(makfax.com.mk)
--
The Hellenic Information Team

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου