Πόσο λυπόμαστε, δεν φαντάζεστε: Πάει για φούντο η Αυγούλα του ΣΥΡΙΖΑ!

Βαθαίνει ραγδαία η κρίση στην ΑΥΓΗ, όπου φαίνεται ότι μετά και την παραίτηση του Νίκου Τσαγκρή απο την θέση του Αντιπροέδρου του ΔΣ, πυροδοτήθηκε ντόμινο εξελίξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από μια επεισοδιακή συνεδρίαση το απόγευμα παραιτήθηκε σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται τίποτα απο την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για την σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς.

Παρών στην συνεδρίαση ήταν και ο γραμματέας του κόμματος, Πάνος Ρήγας, ο οποίος δέχτηκε τις έντονες παρατηρήσεις των μελών του ΔΣ για την κατάσταση. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Ρήγας, επανέλαβε την πάγια δήλωση του, οτι το κόμμα δεν θέλει να κλείσει  την εφημερίδα, χωρίς όμως να δώσει και κάποιο στίγμα για τις ενέργειες που πρόκειται να γίνουν απο την πλευρά του για να αποφευχθεί μια τέτοια προοπτική.

Μετά την παραίτηση του ΔΣ, σύμφωνα με όσα προβλέπονται, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ορίσει νέο ΔΣ μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται οτι απο τον περασμένο Ιούνιο έχει υποβάλει την παραίτηση του ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ, Δημήτρης Στούμπος, αλλά δεν έχει ακόμα αντικατασταθεί, κάτι που πολλοί υποστηρίζουν οτι είναι ενδεικτικό του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα προβλήματα της ιστορικής εφημερίδας.

Υπο παραίτηση φέρεται οτι είναι και ο διευθυντής της ΑΥΓΗΣ,  Κώστας Νικολακάκος.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΑΥΓΗΣ, προκειμένου να συζητηθούν τα γεγονότα.

Η ΓΣ αποφάσισε να ακυρώσει τελικά την απεργία που είχε προγραμματιστεί για αύριο, καθώς τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τα πράγματα και έχουν δημιουργήσει μαγάλο αναβρασμό στην εφημερίδα, όπου όλοι οι εργαζόμενοι περιμένουν μουδιασμένοι να δουν τι θα γίνει.

Οι εργαζόμενοι έλαβαν την διαβεβαίωση οτι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το αργότερο, θα τους καταβληθεί ένας μισθός απο τους περίπου τέσσερις που τους οφείλονται, ενώ δεν υπολογίζονται τα οφειλόμενα απο το 2011.

Πηγή: zoornalistas

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου