Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η τελετή αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών εν ώρα καθήκοντος, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

«Τόσα χρόνια δεν είχε ανεγερθεί Μνημείο των Πεσόντων Αστυνομικών, των 130 συναδέλφων που έχουν πέσει εν ώρα καθήκοντος και είναι υψηλού συμβολισμού για την Ένωσή μας και για τους αστυνομικούς της Θεσσαλονίκης διότι από σήμερα κάθε μέρα που θα εισερχόμαστε εντός του αστυνομικού μεγάρου θα κοσμεί το μνημείο και θα μας θυμίζει τους ήρωες συναδέλφους μας οι οποίοι έπεσαν στο καθήκον για να υπάρχει μία ευνοούμε κοινωνία», ανέφερε ο πρόεδρος ένωσης αστυνομικών νόμου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Τσαϊρίδης.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας από την πλευρά του τόνισε «Η πρωτοβουλία από την Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης να φτιάξουν αυτό το μνημείο για τους ανθρώπους που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος είναι κάτι που δείχνει ότι τελικά υπάρχουν άνθρωποι που αναγνωρίζουν τις προσπάθειες που κάνει ο Έλληνας και ειδικά ο αστυνομικός και μάλιστα κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτό που προσωπικά πίστευα και πιστεύω είναι ότι και η πολιτεία πρέπει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τους ενστόλους μας, είτε αυτοί ανήκουν στα σώματα ασφαλείας, την Αστυνομία είτε στις ένοπλες δυνάμεις».

Την τελετή διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Στην τελετή μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν η υφυπουργός Μακεδονίας- Θράκης, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώτσας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ και δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάρκος Μπόλαρης, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου και Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης καθώς και εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι το "παρών" έδωσαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος και Χρήστος Χατζησάββας, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της ΠΟΑΣΥ, Γρηγόρη Γερακαράκου, ο οποίος και αποχώρησε.thestival.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου