Συναγερμός για νέο επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι»

Μετά την «μπλε φάλαινα», που ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους νέοι άνθρωποι, ένα νέο «παιχνίδι» έκανε την εμφάνισή του, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Το CSI Institute του Μανώλη Σφακιανάκη ενημερώνει κυρίως τους γονείς για το νέο διαδικτυακό φαινόμενο, το οποίο ήδη βρίσκεται σε έξαρση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και τον τελευταίο καιρό άρχισε να το «γνωρίζει» και η Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Μ. Σφακιανάκη, αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛΑΣ και ειδικό ερευνητή-πραγματογνώμονα ηλεκτρονικών εγκλημάτων, το παιχνίδι ονομάζεται «Salt and Ice Challenge» και γνωρίζει μεγάλη απήχηση σε παιδιά και εφήβους μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μέσω του YouTube.

Αυτή η δοκιμασία προκαλεί τα παιδιά να βάλουν σε σημείο του σώματός τους αλάτι και στη συνέχεια να πιέσουν επάνω του ένα παγάκι, με σκοπό την ανάδειξη του «καλύτερου παίκτη», ο οποίος θα είναι εκείνος που θα αντέξει για περισσότερη ώρα τον πόνο που προκαλείται.

Οι γιατροί προειδοποιούν τους γονείς, καθώς η δοκιμασία αυτή μπορεί να προκαλέσει στο παιδί μέχρι και έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Το αλάτι κατεβάζει τη θερμοκρασία του πάγου μέχρι τους -17 Κελσίου, δημιουργώντας έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο των 10-15 λεπτών έγκαυμα, όμοιο με αυτό που προκαλείται στα κρυοπαγήματα. Το «Salt and Ice Challenge» έχει κάνει την εμφάνισή του στην Αμερική εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο το τελευταίο διάστημα έχει αρκετή απήχηση σε παιδιά και εφήβους των ευρωπαϊκών χωρών.

Το CSI Institute καλεί γονείς και εκπαιδευτικούς να εστιάσουν την προσοχή τους σε παιδιά και εφήβους, σε περίπτωση που διακρίνουν σημάδια στα χέρια ή σε άλλο σημείο του σώματός τους, ή εκδηλώσουν την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτήν τη δοκιμασία.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου