Έτσι διασκεδάζουν τους τουρίστες οι τουρκαλάδες!

Δίπλα στην πισίνα εορτασμός μέρας ομάδας οθωμανικής μουσικής (mehter takım)
Κατά την διάρκεια ενός πάρτυ γενεθλίων σε τετράστερο ξενοδοχείο στο Μπόντρουμ του νομού Μούγλων, ντόπιοι και ξένοι τουρίστες τα έχασαν όταν εμφανίστηκε μπροστά τους μια ομάδα οθωμανικής μουσικής.
Στο ξενοδοχείο Golden Beach Otel στο Μπόντρουμ, ο διευθυντής διασκέδασης του ξενοδοχείου Οζγκιουν Ουζούναλι(31) γιόρτασε την μέρα γενεθλίων του συνοδεία ομάδας οθωμανικής μουσικής.
O Ουζούναλι κάλεσε την ομάδα mehter του δήμου Ιντζιρλίοβα του Αϊδινίου, και δίπλα στην πισίνα οργάνωσε ένα περίεργο πάρτι. Στην αρχή οι ντόπιοι και ξένοι τουρίστες βιώσαν ένα αρχικό σοκ βλέποντας να μπαίνει ξαφνικά η ομάδα mehter με τα εμβατήρια και την μουσική, αλλά μετά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι παραθεριστές τράβηξαν πολλές φωτογραφίες μαζί με την ομάδα mehter. Ο Οζγκιούν Ουζουναλι που ζει στο Βέλγιο και τους καλοκαιρινούς μήνες εργάζεται στο ξενοδοχείο δήλωσε σχετικά: Στην ημέρα των γενεθλίων μου θέλησα να κάνω μια αλλαγή και να βιώσω αυτή την ευτυχισμένη μέρα μαζί με τους τουρίστες οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι. Στην αρχή όταν είδαν δίπλα στην πισίνα την ομάδα mehter εξεπλάγησαν αλλά μετά έκαναν ανακοινώσεις σε τρεις γλώσσες. Με το που άκουσαν έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι τουρίστες ενδεχομένως για πρώτη φορά στην ζωή τους είδαν ομάδα mehter δίπλα στην πισίνα.

http://www.dha.com.tr/saglikyasam/turistler-sok-oldu/haber-1543374

Σχ: Ωραία ιδέα είχε ο ανιματέρ! Θα μπορουσε να πει επίσης στους τουρίστες πως ¨Να αυτήν την μουσική έπαιζαν οι πρόγονοι μας όταν ξεκινούσαν για να κατακτήσουν και να εξισλαμίσουν τις πατρίδες σας¨….
Όσοι είναι περιεργοι ή θελουν να θυμηθούν τα ¨άσματα ¨ αυτά ας τους δείξουμε  μια παρελθούσα εκδήλωση που  παρόντος του Ερντογαν είχε μια τετοια επιδειξη. Μαζί με ένα τεράστιο οικόσημο του σουλτάνου…

http://tourkikanea.gr/

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου