Το μεγαλύτερο συρτό του Αιγαίου στη Χίο!

Εκατοντάδες χορευτές από διάφορες περιοχές της χώρας και από τη Χίο ενώθηκαν χορευτικά στο λιμάνι το βράδυ της Τετάρτης 6 Σεπτεμβρίου,ξεσηκώνοντας τον κόσμο και δίνοντας το στίγμα για την έναρξη του 3ου Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στη γη της Μαστίχας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διατήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομίας «Χίοι εν Χορώ» υπό την αιγίδα και του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού , του Δήμου Χίου καθώς και υπό την αιγίδα και συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Το φεστιβάλ συνεχίζεται χορευτικά και όχι μόνο, και μέχρι και την Παρασκευή σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

9:00 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με προορισμό τα Μαστιχοχώρια στην Νότια Χίο

9:30 ΠΥΡΓΙ: Το ζωγραφιστό χωριό με τα σπάνιας ομορφιάς ξυστά του σε ολόκληρο το Αιγαίο, όπου θα δούμε το σπίτι του Χριστόφορου Κολόμβου – Δράση από το Μορφωτικού Συλλόγου Πυργίου «Γ. Θεοτοκά» με χορούς και κέρασμα τοπικών προιόντων – δράδραση από τις συμμετέχουσες ομάδες με κατασκευή ξυστών.

10:30 ΜΕΣΤΑ: Το μεσαιωνικό χωριό με τα πλακόστρωτα δρομάκια , στο κέντρο του Χωριού ή εκκλησία με το ξυλόγλυπο τέμπλο του Ταξιάρχη μοναδικής θρησκευτικής σημασίας . Δράσή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών

11: 45 ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΣΤΙΧΑΣ : Επίσκεψη στο μουσείο Μαστίχας πυλώνα πολιτισμού και παράδοσης με κύριο του γνώρισμα την Ιστορία της Μαστίχας Χίου .

12 :30 Αναχώρηση από το Μουσείο και με προορισμό τον παραθαλάσσιο οικισμό Κώμη για Καφέ Φαγητό, ουζάκι και για μπάνιο

16:00 Αναχώρηση από την Κώμη με προορισμό το ξενοδοχείο για ξεκούραση

18:30 Σεμινάριο με θέμα: Ιστορία ,Λαογραφία & Παραδοσιακοί Χοροί της Χίου Εισηγήτρια : Κα Άννα Μιμίδη, διάρκεια 60’

20:30 Αναχώρηση από το ξενοδοχείο με προορισμό το Ανοικτό Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης – Καστρομηνά

21:00 Έναρξη 2ης μέρας του Φεστιβάλ Παρουσίαση Χορευτικών Συγκροτημάτων και Λήξη Φεστιβάλ

23:15 Αναχώρηση από το χώρο του Φεστιβάλ με προορισμό το κέντρο που διεξάγετε το Γλέντι με την ορχήστρα του Φεστιβάλ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

9:00 Αναχώρηση από τα ξενοδοχεία με προορισμό τo Mουσείο Εσπεριδοειδών Citrus στον Κάμπο της Χίου

9:15 Ξενάγηση στο Μουσείο Εσπεριδοειδών

9:30 Ξενάγηση στο Κτήμα Αργέντικον, ένα από τα σπουδαιότερα Αρχοντικά του Νησιού , με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, τους πληθωρικούς κήπους και τις επιβλητικές αυλόπορτες σπάνιας ομορφιάς και μοναδικότητας.

10:45 Αναχώρηση των ομάδων με προρισμό την Βιβλιοθήκη Κοραή και το Μουσείο Παραδοσιακών Ενδυμασιών Φιλίπου Αργέντη.

11:15 Με ένα παγωτό από το κατάστημα Κρόνος για να δροσιστούμε θα συνεχίσουμε την βόλτα μας στην Κεντρική Αγορά της Χίου Απλωταριά. Μοναδικές τοπικές γεύσεις κατασκευασμένες από τα εσπεριδοειδή του Κάμπου αλλά και από τοπικά προίόντα θα κάνουν την διαφορά στον ουρανίσκο σας. Μανταρίνι , Μαστίχα , Πικραμίγδαλο , Σοκολάτα, Ανανάς, Μπανάνα, Φουντούκι, Καραμέλα, Μέντα, Λεμόνι, Φυστίκι, Γιαούρτι, Καφές, σας περιμένουν να δοκιμάσετε την τοπική τους ιδιαιτερότητα.

11:35 Ξενάγηση στο Κάστρο της Χiου (διάρκεια 60’ ) – Παράλληλες δράσεις από τοπικούς Συλλόγους για τους συμμετέχοντες του Φεστιβάλ.

12:30 Περιπλάνηση μέσα στην Πόλης της Χίου με την βοήθεια των εθελοντών ελεύθερος Χρόνος για φαγητό – καφέ και Ψώνια.Πηγή: astraparis.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου