Μας προκαλεί ο κατσαπλιάς: "Μόνο με την Ελλάδα έχουμε προβλήματα"!

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, άφησε αιχμές κατά της Ελλάδας δηλώνοντας ότι η είναι η μοναδική γειτονική χώρα με την οποία η Αλβανία αντιμετωπίζει διμερή προβλήματα. Δεσμεύτηκε πως το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για την Ελληνική Εθνική Μειονότητα, θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο».
Παρουσιάζοντας στο αλβανικό κοινοβούλιο τις προγραμματικές θέσεις της νέας κυβέρνησής του, ότι τα Τίρανα έχουν πολύ καλές σχέσεις με τις γειτονικές χώρες με εξαίρεση την Ελλάδα και τα διμερή προβλήματα που υπάρχουν.

Σχετικά με την Ελληνική Εθνική Μειονότητα δεσμεύθηκε ότι θα είναι «διαρκώς αυξανόμενο» το ενδιαφέρον της κυβέρνησής του για τον σεβασμό των δικαιωμάτων της και την χαρακτήρισε «μέσο για την προώθηση των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Επισήμανε ότι η Αλβανία «ανεξαρτήτως των προβλημάτων και αναγκών της, δε θα κλείσει ποτέ, ούτε τα μάτια και ούτε το στόμα, σε υπεράσπιση των αληθειών και των δικαιωμάτων της». Τέλος, εκτίμησε πως μελλοντικά οι σχέσεις με την Ελλάδα «θα ανέλθουν σε νέο στρατηγικό επίπεδο φιλίας, σεβασμού και συνεργασίας μέσω πραγματικού διαλόγου και όχι με άστοχες δηλώσεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου