Επίθεση τζιχαντιστών με ρουκέτες στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Παναγίας στην Χάμα!

Τα χριστιανικά χωριά της Χάμα στη Συρία είναι αυτά που υποφέρουν περισσότερο από όλα στη διάρκεια του πολέμου. Ο λόγος είναι ότι βρίσκονται κοντά στη ζώνη που κατέχουν οι τρομοκράτες της Αλ-Κάιντα, με κέντρο το Ίντλεμπ, και σε κάθε επίθεση που εξαπολύουν αυτοί εναντίον των ελεύθερων περιοχών, δέχονται πρώτα τα πυρά του πολέμου.
Αυτό συνέβη και με το μεγάλο ορθόδοξο χωριό της Σουκαλαμπίγια στην περιοχή της Χάμα, όπου η ορθόδοξη εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δέχθηκε την Πέμπτη ομοβροντία τζιχαντιστικών ρουκετών, με αποτέλεσμα να υποστεί τεράστιες καταστροφές.
Η επίθεση αυτή έγινε στο πλαίσιο μιας γενικής μεγάλης επίθεσης που εξαπέλυσαν οι τρομοκράτες εναντίον της περιοχής της Χάμα, εκμεταλλευόμενοι την απασχόληση του Συριακού Στρατού με την εκστρατεία στα ανατολικά της Ντέι-εζ-Ζορ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, με σκοπό να προλάβει τους Κούρδους στην κατάληψη της πλούσιας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο περιοχής, που μέχρι τώρα έλεγχαν οι τζιχαντιστές.
Σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης, η επίθεση στη Χάμα οργανώθηκε από τις Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες, που ελέγχουν την Αλ-Νούσρα (είναι αλήθεια ότι μέχρι σήμερα ο Συνασπισμός των ΗΠΑ ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτε εναντίον της Αλ-Κάιντα στην Συρία), για να αποσπάσει δυνάμεις του Συριακού Στρατού από το Ντέιρ-εζ-Ζόρ, ώστε οι Κούρδοι να προλάβουν τον Συριακό Στρατό στην κούρσα για τα πετρέλαια.
Oι Ορθόδοξοι της Συρίας αντιστέκονται και δεν εγκαταλείπουν τα χωριά τους, παρά τους κινδύνους που καθημερινά διατρέχουν. Η επίθεση των τζιχαντιστών στην Χάμα ουσιαστικά έχει αποκρουστεί.
Δείτε εικόνες:Πηγή: vimaorthodoxias

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου