Επτακόσια κιλά κάνναβη σε ιστιοφόρο με σημαία Τουρκίας στη Νίσυρο

Περίπου επτακόσια κιλά ακατέργαστης κάνναβης εντοπίστηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νισύρου, στους εσωτερικούς χώρους ξύλινου ιστιοφόρου σκάφους, σημαίας Τουρκίας. Ειδικότερα, απογευματινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του ανωτέρω σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά Νισύρου, με τρεις αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα έσπευσε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, παραπλέον πλοίο και ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντες στελέχη του Λιμενικού. Το Ι/Φ εντοπίστηκε από το Φ/Γ «Shirvan», σημαίας Μάλτας, ενώ λίγες ώρες αργότερα ξεκίνησε η ρυμούλκησή του από το Ρ/Κ «Δημοσθένης Γιαννίσης», με προορισμό το λιμένα Μανδρακίου Νισύρου, όπου και κατέπλευσαν πρωινές ώρες σήμερα.
Στη συνέχεια, μετά από αξιολόγηση των πρώτων στοιχείων και ενημέρωση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο ιστιοφόρο, όπου εντοπίστηκε σε αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες και κατασχέθηκε η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Από τη Λιμενική Αρχή Κω, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν οι τρεις επιβαίνοντες και κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου