Αστυνομικός «προωθούσε εμπιστευτικά δεδομένα σε αδελφό τζιχαντιστή»

Ένας αστυνομικός συνελήφθη στο Βέλγιο με την υποψία ότι είχε προωθήσει εμπιστευτικές αστυνομικές πληροφορίες στον αδελφό ενός υπόπτου-κλειδί, ο οποίος συνδέεται με τις μεγάλες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι και στις Βρυξέλλες.
Όπως μεταδίδουν οι βελγικές εφημερίδες La Derniere Heure και Het Laatste Nieuws, ο συλληφθείς είχε στείλει μηνύματα μέσω της υπηρεσίας WhatsApp στον Γιασίν Ατάρ, ο οποίος κρατείται ως μέλος του τζιχαντιστικού πυρήνα που δρούσε στην κεντρική Ευρώπη.
Πρόκειται για τον αδελφό του καταζητούμενου Οσάμα Ατάρ, ο οποίος πιστεύεται ότι είχε συντονιστικό ρόλο στη διπλή βομβιστική επίθεση στις Βρυξέλλες, που στοίχισε τη ζωή σε 32 ανθρώπους.
Οι επαφές ανάμεσα στον αστυνομικό και στον Γιασίν Ατάρ άρχισαν πριν τα χτυπήματα στη βελγική πρωτεύουσα. Δεν είναι γνωστό τι δεδομένα προώθησε ο αστυνομικός ούτε πότε έληξαν οι διαρροές.
Τα κίνητρά του συλληφθέντα δεν είναι γνωστά. Κατηγορείται για παραβίαση επαγγελματικού απόρρητου και διαφθορά. Τέθηκε υπό κράτηση τη Δευτέρα όμως η υπόθεση έγινε επισήμως γνωστή σήμερα Πέμπτη.
Ο αστυνομικός υπηρετούσε στο βόρειο τμήμα των Βρυξελλών.

Πηγή: Skai.gr

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου