Μάχες σώμα με σώμα τζιχαντιστών και στρατού στην κεντρική Συρία

Άγριες μάχες δόθηκαν ανάμεσα στους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) και στις δυνάμεις της κυβέρνησης της Δαμασκού στην κεντρική Συρία, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πάνω από 150 μέσα σε ένα 24ωρο, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
 Εδώ και μέρες, τα στρατεύματα του Μπασάρ Αλ Άσαντ συγκρούονταν με τζιχαντιστές στην Ουκαϊριμπάτ, μια μικρή πόλη στην επαρχία Χάμα.
Με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας, κατάφεραν την Κυριακή να απελευθερώσουν την πόλη, το τελευταίο προπύργιο στρατηγικής σημασίας του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο.
Την Παρασκευή, οι κυβερνητικές δυνάμεις είχαν πάρει τον έλεγχο της πόλης αλλά τον έχασαν μία ημέρα αργότερα, όταν οι τζιχαντιστές εξαπέλυσαν αντεπίθεση.
«Τις τελευταίες 24 ώρες, 120 μέλη του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν στις μάχες στην Ουκαϊριμπάτ και τα περίχωρά της, ενώ 35 στρατιώτες του καθεστώτος και σύμμαχοί τους επίσης σκοτώθηκαν», διευκρίνισε μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Μετά την απώλεια της πόλης οι τζιχαντιστές δεν ελέγχουν πλέον παρά μόνο μερικά χωριά στην περιοχή αυτή, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την Ουκαϊριμπάτ το 2014 και τη χρησιμοποιούσαν ως βάση για να «εξαπολύουν επιθέσεις σε περιοχές στα χέρια του καθεστώτος» στην επαρχία Χάμα, ιδίως σε έναν «κρίσιμης» σημασίας οδικό άξονα ο οποίος συνδέει την επαρχία του Χαλεπιού με τον νότο της χώρας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου