Έκαναν... π@ρτουζες οι Σπαρτιάτισσες λέει το ακροαριστερό ραμολιμέντο, ο πρώην βουλευτής Κοροβέσης!

«ΠΑΤΡΙΣ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ… ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ!

Απόδειξη της παρακμής της ελληνικής κοινωνίας και του πνευματικού κατήφορου είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία εκλέγουν στο «ναό της δημοκρατίας» το κάθε φρικιό και μάλιστα τον αναγάγουν (ελέω και των ύποπτων για τον ρόλο τους εφημερίδων) και σε μεγάλη προσωπικότητα! Ένας εξ αυτών και το γεροντοφρικιό ο Περικλής Κοροβέσης, πασίγνωστος στους… κύκλους των Εξαρχείων για την δράση του, αντιστασιακός και αυτός, που έγινε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής με το κόμμα του… Δημοσθένη Βεργή το 1999 και μετά βγήκε και βουλευτής (το 2007) με τον… σωτήριο ΣΥΡΙΖΑ! Ο λεγάμενος «δημιουργήθηκε από τους γονείς του και ύστερα από ενιάμηνη κύηση γεννήθηκε στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας, το 1941», όπως λέει χαρακτηριστικά στο βιογραφικό του, παραδεχόμενος μάλιστα ότι είναι μέγας μπεκρής «όταν είναι μεθυσμένος ενοχλεί τους θαμώνες του μαγαζιού, απαγγέλλοντας δικά του ποιήματα, αλλά το ανέχονται γιατί έχει γράψει το πρώτο αντιχουντικό βιβλίο, τους «ανθρωποφύλακες» που κυκλοφόρησε παράνομα στην Ελλάδα και νόμιμα στο εξωτερικό, το 1969»! Πανηγυρικά μάλιστα οι… δυνάμεις της προόδου τον χαρακτήρισαν τον πρώτο αναρχικό βουλευτή! Όραμά του μάλιστα, όπως ανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε στον Σταύρο Θεοδωράκη (που τότε ήταν ένας απλός δημοσιογράφος και όχι κοτζάμ πρόεδρος!) «Έχω σεβασμό στην ορθοδοξία όπως και σε όλες τις θρησκείες, αλλά δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε τη θρησκεία ως κρατική ιδεολογία. Και γιαυτό θα κοπανήσουμε και τον Αρχιεπίσκοπο και τη Δεξιά. Μας ξαναγυρίζουν στον Μεσαίωνα!
Για τον Κοροβέση (που πάντα είναι με ένα ποτήρι στο χέρι!) θα μπορούσαμε να γράφουμε επί ώρες και σαν του λόγου του είναι και πολλοί άλλοι εκεί στο συνονθύλευμα της προόδου… Αλλά το γεροντοφρικιό (που έκανε και τον… αγανακτισμένο στο Σύνταγμα) συνεργάζεται με την απαλλαγή της πρώην αγαπημένης των τρομοκρατών, «Εφημερίδα των Συντακτών», διαλαλώντας το ιδεολογικό του δηλητήριο. Αυτή τη φορά ο μπάρμπα Περικλής (που ποιος ξέρει πάλι τι θα ‘χε κατεβάσει) ανακάλυψε με άρθρο του πως το «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια είναι ο φασισμός τους 21ου αιώνα»!
Χαρακτηριστικά λοιπόν ο Κοροβέσης, που τον έχει πληρώσει και αυτόν ο ειρωνικά αποκαλούμενος κυρίαρχος λαός, γράφει στο… περισπούδαστο, άκρως προκλητικό άρθρο του:
«…Μπορούμε να μιλήσουμε για φασισμό του 21ου αιώνα; Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος ή απλά είναι μια υπερβολή που μας χρειάζεται για να δικαιολογήσουμε τον επαναστατικό μας ζήλο; Μελετώντας τον χιτλερισμό και τον μουσολινισμό είναι για να διευρύνουμε τις ιστορικές μας γνώσεις ή για να καταλάβουμε τον σημερινό κόσμο;…Αν και θα έχουμε τις αντιρρήσεις των θιασωτών του «βαθέος κράτους» που αναγνωρίζονται στο τρίπτυχο: «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια» με αναφορά στη Σπάρτη και τη Μακεδονική Δυναστεία. Ας τους απαντήσουμε προκαταβολικά.
Η κλασική Αθήνα όταν είχε φτάσει στο απόγειό της είχε βιοτικό επίπεδο συγκρινόμενο σήμερα με τις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Ανεργία μηδέν. Δημοκρατία και ανάπτυξη πάνε μαζί. Είχε γίνει ηγεμονική δύναμη όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά το δημοκρατικό της μοντέλο, της αυτοκυβέρνησης, είχε επικρατήσει, με κάποιες μικρές παραλλαγές, στις μισές ελληνικές πόλεις-κράτη, από τις περίπου 1.100 που υπήρχαν. Τότε η Σπάρτη αισθάνθηκε απειλούμενη. Αλλά η Αθήνα δεν μπορούσε να νικηθεί αν δεν καταστρεφόταν ο στόλος της. Και οι Σπαρτιάτες δεν είχαν πλοία. Αλλά λύση βρέθηκε. Πέρσες θα χρηματοδοτούσαν τον πολεμικό στόλο των Σπαρτιατών, με αντάλλαγμα τα νησιά του Αιγαίου. Και πράγματι αυτό έγινε. Οι Σπαρτιάτες βύθισαν τον αθηναϊκό στόλο και ένα μεγάλο μέρος του Αιγαίου πέρασε στους Πέρσες. Είναι αυτό πατριωτισμός; Δεν θυμίζει τις δωσιλογικές κυβερνήσεις της Ελλάδας κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής;
Αυτή είναι η Πατρίς; Να πάμε τώρα και στην Οικογένεια. Οι αρχαίες οικογένειες κατά κανόνα ήταν μονογαμικές. Αλλά υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις. Ο Φίλιππος είχε παντρευτεί πέντε γυναίκες ταυτοχρόνως, μία εξ αυτών η Ολυμπιάς, μητέρα του Αλεξάνδρου. Οι Σπαρτιάτες είχαν πάει ακόμα πιο μακριά. Οπως οι άντρες έλειπαν διαρκώς σε πολέμους, οι γυναίκες έμεναν μόνες τους.
Πώς θα έκαναν παιδιά; Οι Σπαρτιάτες δεν είχαν την έννοια της καθαρής φυλής. Γι’ αυτό, σκλάβοι και είλωτες επιστρατεύτηκαν για την αναπαραγωγή των Σπαρτιατών, συχνά φύρδην μίγδην. Αυτή η συλλογική εργασία λέγεται στα γαλλικά partouze (παρτούζα). Είναι αυτό μοντέλο οικογένειας;
Αφήσαμε τελευταία τη Θρησκεία. Προφανώς οι θιασώτες αυτού του τρίπτυχου δεν εννοούν τη θρησκεία των αρχαίων, αλλά τη χριστιανική. Τώρα πώς συνδυάζεται αρχαία Ελλάδα και xριστιανισμός μόνον ο δικτάτορας Παπαδόπουλος το ήξερε. Αλλά δεν μας είπε ποτέ αυτό το μυστικό. Το πήρε μαζί του στον τάφο. Ο xριστιανισμός είναι μια αντιπολεμική θρησκεία. Είναι ο Θεός της αγάπης. Σημαίνει αγάπη στον Θεό, δηλαδή στο σύμπαν και αγάπη στον πλησίον, που σημαίνει αγάπη για όλη την ανθρωπότητα. Και για να κλείσουμε όπως αρχίσαμε. Μήπως ο φασισμός του 21ου αιώνα είναι ο Τραμπ;».
Δεν ξέρουμε αν αντέχει σε σοβαρή κριτική το παραπάνω κείμενο, αποτέλεσμα της συνεχούς χρήσεως αλκοόλ, αλλά είναι πραγματικά για κλάματα πως δημοσιεύτηκε και βρέθηκαν και άνθρωποι να το διαβάσουν και να το χρησιμοποιούν και ως επιχείρημα για να πλήξουν τους πυλώνες της Πατρίδας ΜΑΣ. Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο απώτερος στόχος όλων αυτών των ιδεολογικά ξεμωραμένων της αποκαλούμενης «αριστεράς»!

Δήμητρα Μυλωνά

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου